De Ziua Copilului, de 1 Iunie, îi poți face o surpriză dulce piticului tău: un tort delicios. Iată rețeta...
Ingrediente
pentru aluat:
150 grame de unt nesărat
75 grame de zahăr pudră
1 baton de vanilie, despicat, iar semințele răzuite
225 grame de făină
pentru umplutură:
225 grame de zahăr pudră
1 baton de vanilie
750 grame de cremă de brânză
3 linguri de făină de porumb
2 ouă
300 mililitri de smântână
pentru topping:
400 grame de căpșune proaspete (sau fructe de pădure)
zeama de la o lămâie
150 grame de zahăr pudră
Cum se prepară
Se preîncălzește cuptorul la 170°C/treapta 3 pe gaz. Se face un aluat amestecând untul, zahărul și semințele de vanilie într-un bol. Se adaugă și făina și se frământă, până când nu se mai lipește de marginile bolului. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt, se pune aluatul cu marginile ridicate pe pereții tăvii și se lasă 15-20 de minute la cuptor, până devine auriu. Se scoate și se lasă deoparte.
Pentru a se face umplutura, se combină zahărul, semințele provenite de la o păstaie de vanilie, crema de brânză și făina de porumb într-un bol și se amestecă, până când se omogenizează, scroe totuldespremame.ro. Se amestecă și ouăle, apoi smântâna și se mai amestecă până când se integrează și acestea în compoziție. Se toarnă umplutura peste baza de aluat preparată anterior și se introduc la cuptor pentru 45-55 de minute.
Pentru a prepara topping-ul, se pun 300 grame de afine într-o cratiță cu sucul de lămâie, zahărul și 50 mililitri de apă, lăsând la fiert timp de 5-10 minute la foc mediu, sau până când căpșunele se descompun, iar amestecul se îngroașă. Se amestecă și restul de fructe de pădure și se lasă să se răcească ușor înainte de a turna peste brânză. Răciți la frigider pentru 2-3 ore.
Image by KamranAydinov on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News