Tortul "Ramona" cu căpșune este desertul perfect în această perioadă. Nu mai faci căldură în casă folosind cuptorul și te răcorești instant când îl guști. Iată rețeta.
Ingrediente
- biscuiţi 300 g
- unt 120 g
- banane 2 buc
- căpşune pentru cremă 550 g
- căpşune pentru decor 150 g
- gelatină foi 20 g
- iaurt cremos 5% 600 g
- zahăr 110 g
- fulgi de migdale pentru decor
Vezi și: Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară
Cum se prepară
Sfărâmaţi biscuiţii şi amestecaţi cu untul topit. Puneţi compoziţia obţinută într-o tavă rotundă de tort de 24 cm, scrie delicatese.net. Presaţi bine cu un fund de pahar să se aşeze uniform. Lăsaţi la rece. Spălaţi căpşunele pentru cremă cu apă rece şi apoi tăiaţi-le cuburi.
Într-o cratiţă puneţi căpşunele şi zahărul şi lăsaţi pe foc mediu aproximativ 10 minute sau până când se îngroaşă puţin. Amestecaţi frecvent. Puneţi foile de gelatină într-o crăticioară 4-5 min în 100 ml de apă rece să se înmoaie.
Puneţi apoi pe foc mic şi amestecaţi cu un tel până când se transformă într-un lichid uniform. Într-un castron amestecaţi iaurtul cu sosul de căpşune şi gelatina. Peste stratul de biscuiţi puneţi rondele de banane.Turnaţi apoi compoziţia. Decoraţi cu căpşune. Lăsaţi la frigider timp de 4-6 ore.
Vezi și: Tort Kinder, fără coacere. Te cucerește din prima! Desertul ideal pentru weekend
Cei de la Delicatese explică rețeta pas cu pas aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu