Tortang talong, cunoscută și sub numele de tortang, este un fel de mâncare tipic filipineză. Deși sună prea complicat, este o mâncare foarte simplă și foarte gustoasă.
Toată familia va aprecia prezentarea originală! Și prepararea tortang talong-ului este unică: trebuie să coci vinetele pe grătar, apoi să le cureți de coajă, să le rulezi printr-un aluat de ouă și făină și să le prăjești. Drept rezultat vei obține o omletă neobișnuită de vinete.
În Filipine, tortang talong este servit la micul dejun sau la prânz, dar poate fi ușor transformat într-o garnitură pentru cină.
Ingrediente:
vinete - 3 bucăți
ouă - 2 bucăți,
sare și piper - după gust,
pătrunjel tocat - după gust,
ulei de floarea soarelui - 50 ml.
Spală vinetele, uscă-le și coace-le pe un grătar încins. Apoi vinetele se curăță de coajă și se lasă sub presă ca să se scurgă excesul de lichid. Într-un castron amestecă ouăle cu sare și piper.
Vinetele se taie în două pe orizontală și se trec prin făină, apoi prin amestecul de ouă.
Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios
Prăjește vinetele în ulei încins, câteva minute, pe ambele părți, până devin aurii. Așează vinetele pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime, apoi pune-le pe o farfurie. Acoperă vinetele cu un praf de sare și pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!
Grecia este un adevărat paradis pentru gurmanzi. Legumele proaspete și ierburile aromatice de cea mai înaltă calitate stau la baza bucătăriei grecești.
Tipice pentru întreaga regiune mediteraneană sunt vinetele umplute. Vinetele umplute, în stil grecesc, cu legume și arome mediteraneene, vor deveni preparatul central al cinei.
Ele captează privirea și te atrag cu un miros apetisant. Chimenul oferă preparatului o notă dulce, pământească.
Hrănește strugurii cu un îngrășământ ieftin: boabele vor fi mari și dulci
Vinetele por fi umplute cu carne tocată, ouă și brânză feta sau cu umplutură din pulpă de vinete, legume, măsline și feta. Azi vom pregăti cea de-a doua variantă.
Ingrediente:
vinete - 2 bucăți,
ulei de măsline extra virgin - 2 linguri,
ceapă roșie - 1 bucată,
pastă de tomate - 1 lingură,
chimen măcinat - 1/2 linguriță,
usturoi -2 căței,
conservă de roșii - 250 grame,
ardei roșu bulgăresc - 1 bucată,
pătrunjel - 30 grame,
măsline fără sâmburi - 60 grame,
oțet de vin roșu - 1lingură,
brânză feta - 115 grame,
mărar, oregano, sare - după gust.
Modul de preparare, pas cu pas
Cuptorul se preîncălzește la 200 grade. Se spală și se usucă vinetele. Taie fiecare vânătă în jumătate pe lungime. Cu o lingură, răzuiește pulpa, lăsând aproximativ 1 cm de la coajă. Taie grosier pulpa și las-o deoparte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News