Tortul "Cutremur". Rețeta de desert care te va surprinde

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Martin de Arriba)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Martin de Arriba)

Ai auzit de tortul "Cutremur"? Dacă nu, ar trebui să-l încerci. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

1 cutie amestec-praf pentru tort de ciocolată
80 ml ulei
3 ouă
345 ml apă
180 g fulgi de cocos
185 g chips-uri de ciocolată/bucăţele de ciocolată
125 g nuci pecan tocate
115 g unt
240 g mascarpone
450 g zahăr

Cum se prepară

Preîncălzeşte cuptorul la treapta mare. Unge o tavă cu ulei. Presară fulgii de cocos, bucăţelele de ciocolată şi alunele tocate în ea. Combină amestecul pentru tort de ciocolată cu uleiul, ouăle şi apa cu ajutorul unei spatule sau a unui mixer de mână, scrie kfetele.ro. Toarnă amestecul uniform peste primul strat din tavă.

Într-o crăticioară medie, topeşte untul cu mascarpone. Cu ajutorul unei spatule sau a unui mixer, incorporează zahărul, până obţii un rezultat cremos şi omogen. Pune compoziţia peste stratul de ciocolată din tava şi încorporează-l spiralat, cu ajutorul unui cuţit.

Dă la cuptor pentru 35-45 minute. Este gata când nu se va mai clătina în tavă dacă o zgâlţâi. Nu merge să probezi cu scobitoarea, deoarece este un tort mai puţin uscat, mai lipicios, care se va prinde mereu de scobitoare. 

BONUS: Maruxas de Nata, rețeta spaniolă de biscuiți cu frișcă. Unul dintre cele mai bune deserturi

Ingrediente

- 250 ml smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
- 160 g zahăr brun
- 40 g zahăr alb
- 250 g făină

Cum se prepară Maruxas de nata- biscuiți spanioli cu frișcă

Într-un castron se amestecă cele două tipuri de zahăr. Se adaugă smântâna pentru frișcă. Cu ajutorul unui mixer electric se mixează amestecul. Se adaugă făina, se omogenizează cu o spatulă. Aluatul obținut se frământă cu mâinile până începe să se desprindă de marginea vasului.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapetează o tavă de cuptor cu foaie de copt. Din aluat se formează biluțe de mărimea unei nuci și se pun la distanță pe tavă. Se aplatizează ușor cu mâna. Maruxas se coc timp de 20 de minute.

Se lasă la răcit înainte de a se consuma. Biscuiții spanioli cu frișcă sunt minunați alături de o cană de cafea sau ceai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel