Tortul de foietaj cu cremă de patiserie, desertul de efect pentru toată familia.
Tortul din foietaj cu cremă de patiserie este un dulce ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente, care poate surprinde într-un mod plăcut atât pe cei ai casei, cât și pe musafiri.
Ingrediente:
- 4 ouă
- un praf de sare
- o lingură de zahăr vanilat
- 60 g făină obișnuită
- 1 litru de lapte
- 200 grame de zahăr
- 60 de grame de unt
- o foaie de aluat de foietaj.
Mod de preparare:
1. Se amestecă ouăle, sarea, zahărul vanilat și făina.
2. Laptele se pune pe aragaz, cu zahărul, iar peste se adăugă amestecul obținut mai sus. Cu un tel se omogenizează compoziția cu ochiul dat pe minimum. Se amestecă până crema începe să fiarbă.
3. Se adaugă untul și se amestecă în continuare până acesta se încorporează în crema de patiserie.
4. Se ia o foaie de aluat de foietaj, se taie în pătrățele de 1,5 cm. Se pun pătrățelele la copt într-o tavă în care s-a pus o foaie de copt și dau la cuptor, pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius.
5. După ce pătrățelele de foietaj s-au copt, se taie în două, pe grosime. Se păstrează o parte dintre ele pentru decorat, iar celelalte se amestecă cu crema de patiserie.
6. Compoziția realizată astfel se toarnă într-o formă detașabilă și se pune la frigider pentru 4 ore.
După acest interval se scoate tava de la rece, se răstoarnă, iar pe deasupra ”tortului” se presară pătrățelele de foietaj sfărâmate.
Poftă bună!
Citește și: Prăjitura cu mere și scorțișoară, desertul rapid al iernii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News