Connect-R s-a prezentat la Chefi la cuțite cu o rețetă simplă și delicioasă.
"Are o denumire haioasă, eu i-am pus numele ăsta. Se numește Tortul Săracului.
Rețeta este în felul următor: Îmi amintesc un pic cum era rețeta, după care încep cu biscuiții. Practic, o să fie un tort dreptunghiular sau pătrat. Se numește tortul săracului din două motive. 1. Pentru că e inventat de mine și pe vremea aia eram cel mai sărac, aveam vreo 11 ani. Și 2. pentru că e un preparat cu 4 ingrediente.
Taică-meu lucra atunci la o cofetărie, era tinichigiu și lucra acolo, la clădirea respectivă. Și, ca tot românul de pe vremea comunismului, se descurca așa cum putea. Și mai venea acasă cu biscuiți populari, cacao și zahăr. Și am făcut într-o zi treaba asta și am făcut tortul ăsta. Când ești copil crezi în tot ceea ce faci și iese. Acum nu știu dacă o să iasă la fel de bun, dar eu sper că da", a povestit Connect-R.
Tortul Săracului Rețeta autentică conține mai mult de 4 ingrediente câte a folosit Connect-R, dar sunt foarte simple și la îndemâna tuturor, potrivit ȘTIRIDIASPORA.RO
300-400 gr biscuiți populari;
375 gr unt la temperatura camerei;
250 gr zahăr pudra foarte fin;
5 gălbenușuri;
300 ml lapte călduț este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiți);
3 linguri de cacao;
esență de rom;
fulgi de nuca de cocoș pentru ornat.
Untul se pune într-un castron mai mare și se bate cu zahărul pudră, folosind o lingură de lemn (puteți folosi și mixerul). Este important ca zahărul pudră să fie foarte fin, astfel crema va deveni la rândul ei foarte fină.
După ce untul s-a amestecat foarte bine cu zahărul, se adaugă câte un gălbenuș în crema care se mixează continuu până când se încorporează toate gălbenușurile, apoi se adăugă cacao și esența de rom.
Biscuiții se scufundă, pe rând, în laptele călduț și se așează pe un platou sau tavă, preferabil cu suprafață plană.
După ce am așezat primul strat, adăugăm crema, o distribuim uniform cu o paleta și trecem la următorul strat de biscuiți înmuiați în lapte.
Ultimul strat este de cremă, iar pe deasupra se presară fulgi de nuca de cocos, se pune la frigider pentru câteva ore, apoi se poate porționa foarte frumos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu