Tortul studențesc este soluția dulce cu care vă puteți desfăta în această toamnă.
Publicitate
Ingrediente
Blat
- 7 gălbenușuri
- 5 albușuri
- 140 grame zahăr praf
- 4 batoane de ciocolată
- 30 grame pesmet fin.
Crema
- 130 game de zahăr
- 140 grame unt
- 3 batoane de ciocolată
- 4 gălbenușuri
- 100 ml lapte.
Pentru realizarea blatului, gălbenușurile de ou se freacă bine cu zahărul praf un sfert de oră. Adăugăm albușurile bătute spumă, ciocolata rasă și pesmetul. Ungem forma și tapetăm cu făină, turnăm compoziția și coacem la foc potrivit.
Pentru obținerea cremei, amestecăm laptele, gălbenușurile de ou, zahărul și ciocolata rasă. Le frecăm bine și le punem să fiarbă la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroașă.
Luăm de pe foc, o lăsăm la răcit, adăugăm pe rând untul frecat spumă.
Cu jumătate din cremă umplem tortul, iar cu restul îl îmbrăcăm.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu