Cu peste 7.000 de soiuri diferite disponibile în întreaga lume, nu este surprinzător faptul că merele sunt cele mai consumate fruct la nivel global. Pe lângă versatilitatea lor culinară și numeroasele arome din care puteți alege, merele sunt un fruct excepțional de sănătos, cu multe beneficii susținute de cercetări.
Cu peste 7.000 de soiuri diferite disponibile în întreaga lume, nu este surprinzător faptul că merele sunt cele mai consumate fruct la nivel global. Pe lângă versatilitatea lor culinară și numeroasele arome din care puteți alege, merele sunt un fruct excepțional de sănătos, cu multe beneficii susținute de cercetări, conform healthline.com.
Merele sunt bogate în fibre și apă, două calități care le fac sățioase.
O senzație de sațietate funcționează ca o strategie de slăbire, deoarece vă ajută să vă gestionați apetitul.
Într-un studiu, consumul de mere întregi a crescut senzația de sațietate cu până la 4 ore mai mult decât consumul în cantități egale de piure sau suc de mere.
Cercetările sugerează, de asemenea, că aportul de mere poate reduce semnificativ indicele de masă corporală (IMC), un factor de risc legat de greutate pentru boli de inimă .
Interesant este că polifenolii din mere pot avea și efecte anti-obezitate (12 Sursa de încredere).
Merele au fost legate de un risc mai mic de boli de inimă.
Un motiv poate fi faptul că acestea conțin fibre solubile. Acest tip de fibre poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Un alt motiv poate fi faptul că oferă polifenoli. Unele dintre acestea, și anume epicatechina flavonoidă, pot scădea tensiunea arterială.
Consumul de mere poate reduce, de asemenea, riscul de diabet de tip 2.
O compilație de studii a constatat că consumul de mere și pere a fost asociat cu o reducere cu 18% a riscului de diabet de tip 2. De fapt, doar o porție pe săptămână poate reduce riscul cu 3%.
Conținutul lor ridicat de polifenoli antioxidanti quercetină și flloridzin ar putea explica acest efect benefic.
Efectele antiinflamatorii ale quercetinei pot reduce rezistența la insulină, un mare factor de risc pentru apariția diabetului.
Antioxidanții din mere pot oferi efecte benefice împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, mamar și al tractului digestiv.
Studiile sugerează că aceste efecte pot fi atribuite polifenolilor din mere care împiedică înmulțirea celulelor canceroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu