Tot ce trebuie să ştii atunci când foloseşti alcoolul pentru gătit

Băuturile alcoolice sunt folosite şi pentru gătit. Produse precum vinul sau berea sunt utilizate în multe rețete, de la felurile principale la deserturi. Puţine gospodine ştiu că alcoolul folosit în prepararea mâncărurilor nu se evaporă. Astfel că, dacă ați flambat sau ați copt un pește cu vin alb crezând că acesta se evaporă, următoarele lucruri vă vor surprinde.

Conform unei investigații publicate în 1992 în Journal of the American Dietetic Association, presupunerea că tot alcoolul se evaporă în timpul gătitului este o greșeală.

"Gătitul produce întotdeauna o reducere, dar nu o pierdere completă. Gradul de reducere depinde de căldura aplicată sau de alți factori care favorizează evaporarea alcoolului", spun autorii investigaţiei, potrivit consumer.es.

Cât de mult alcool rămâne în bucatele tale

Tipul tehnicii culinare afectează pierderea alcoolului. Acestea sunt procentele care rămân în alimente, în funcție de tipul de gătit:

Se adaugă la un lichid clocotit (sub formă de supă): 85%.

Flambat (ca în deserturi): 75%.

25 minute coacere (pui): 45%.

Coacerea timp de o oră (caracatiță): 25%.

Coacerea a două ore (prăjită): 10%.

Prin urmare, dacă doriți să evitați complet consumul de alcool, va trebui să încetați să îl utilizați în bucătărie. Vestea bună este că aceste băuturi pot fi înlocuite cu altele, nu alcoolice, cu care se obțin rezultate foarte similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel