Oul, pe lângă faptul că este un ingredient de bază al gătitului zilnic, este un aliment cu un nivel nutritiv ridicat. Experții sfătuiesc să se consume 3 - 5 ouă pe săptămână. Vă prezentăm câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi atunci când cumpăraţi ouă.
Oul este unul dintre cele mai sensibile alimente la contaminarea și înmulțirea bacteriilor. Nu este indicat să spălați sau să curățați ouăle înainte de a le păstra în frigider, deoarece, astfel, putem deteriora coaja, fapt ce ar deteriora oul.
Dacă doriți să le spălați este recomandat să o faceți în momentul folosirii oului, puteți folosi apă cu puțin detergent pe coajă,
Este recomandat să le păstrăm la frigider, astfel încât să rămână proaspete și să nu-și piardă proprietățile.
Unii producători de ouă indică faptul că este de preferat să depozitați ouăle pe rafturile interioare ale frigiderului, nu la ușă, care este de obicei locul destinat acestora, deoarece acest lucru minimizează schimbările de temperatură și agitația și loviturile care apar de fiecare dată când deschidem și închidem ușa frigiderului.
De asemenea, este recomandat să păstrați ouăle în recipientul lor original, deoarece le izolează de denivelări, mirosuri și umiditate.
Un ou este indicat să se consume în maxim 28 de zile.
Dacă oul nu este proaspăt, gălbenușul va fi aplatizat, iar albuşul va fi mai dens și dispersat. Dacă miroase rău nu-l consumați niciodată.
Oul proaspăt nu trebuie să aibă gălbenușul spart, iar albuşul să fie transparent
Truc pentru a ști dacă un ou este proaspăt: Puneți-l într-un pahar cu apă: dacă a expirat, va pluti. Dacă este proaspăt va cădea la fund.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News