Tot ce trebuie să știi despre prima vizită ginecologică

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Cum să te descurci cu prima vizită ginecologică? Care este rolul părinților? Și care sunt lucrurile de întrebat înainte de vizită? Experții fac lumină asupra celor mai frecvente  mituri false referitoare la prima vizită ginecologică.

Prima care își face griji în privința primei vizite ginecologice, de obicei, este mama care de obicei aventurează vreo anecdotă personală sau menționează că vrea să vină și ea la vizita de rutină, sau care trimite invitația de parcă ar merge la coafor.

Tata se teme adesea de a fi nepotrivit și ignoră subiectul sau glumește despre el. 

Miturile false despre prima vizită ginecologică

Haideți să vedem care sunt cele mai comune mituri false despre prima vizită ginecologică, potrivit Today.

Este adevărat că prima vizită ginecologică ...

1. … trebuie să coincidă cu prima menstruație?

Nici adevărat, nici fals. De altfel, medicul ginecolog, M. Farris,  spune că ”prima vizită ginecologică nu trebuie neapărat să coincidă cu prima menstruație, dar dacă ciclul este foarte abundent încă de la prima menstruație este indicat să consultați medicul ginecolog. În cazul în care nu există probleme asociate cu menstruația (durere severă, ciclu foarte intens ), vizita poate fi amânată.

2. … este mai bine să o faci cu mama?

Fals. Potrivit medicului de fapt, ”dacă este adevărat că prima educație pe materie are loc în familie, nu este neapărat adevărat că mama este cea care trebuie să-și însoțească fiica. Adesea fata este timidă și preferă să meargă singură sau însoțită de un prieten. În orice caz, relația stabilită între medic ginecolog și pacient este la fel de intimă și de încredere ca și cu orice alt profesionist din domeniul sănătății: din acest motiv, prezența unei terțe persoane ar putea perturba transparența acesteia.”

3. … ar trebui făcută numai dacă există probleme ginecologice?

Fals. De altfel, dr. Farris precizează că ”poate fi necesar să mergi mai întâi la medicul ginecolog chiar dacă nu există alte probleme ginecologice. Consultația, și nu vizita, ar putea fi indicată pentru a vorbi despre contracepție și boli cu transmitere sexuală”.

4. … este de preferat să fie făcut de un medic ginecolog?

Fals. Medicul spune că ”întotdeauna este mai bine ca medicul ginecolog să fie un profesionist serios și empatic: bărbat sau femeie nu contează. Mai presus de toate, este esențial, pentru prima vizită la ginecologie, ca medicul să știe să vorbească fetelor simplu și în așa fel încât să fie înțeles, să știe să răspundă la întrebări fără să dea nimic de la sine înțeles, să înțeleagă și salute posibilele anxietăți. Singurul discriminent real este că o femeie ginecolog a trăit deja momentul primei vizite și asta, poate, o face mai empatică, dar nu este o garanție.”

5. … se pot pune și întrebări despre sexualitate?

Adevărat. ”Este important să salutăm orice întrebare și să oferim răspunsuri clare care să ajute să ofere pacientului încredere, mai ales dacă vorbim despre sexualitate. Poate fi util, de exemplu, să explicăm că utilizarea contracepției permite o mai mare relaxare și posibilitatea implicării în relație fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru ”a fi atent”. Sau, de asemenea, amintiți-vă că ejacularea externă, chiar dacă cu probabilitate redusă, ar putea duce la o sarcină nedorită sau cum unele metode contraceptive protejează și împotriva infecțiilor și bolilor cu transmitere sexuală. Sunt exemple de informații utile pentru fata care se îndreaptă spre începutul vieții sale sexuale”,  a mai declarat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel