EXCLUSIV  Tot ce trebuie să știi despre RABLA PLUS. Laurențiu Neculaescu (AFM): Interesul românilor e foarte mare. Suntem țara din UE care stă cel mai bine la bonificație

Fotografie de la Mike B: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-vehicul-tehnologie-110844/
Fotografie de la Mike B: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-vehicul-tehnologie-110844/

Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, a vorbit, la DC News și DC News TV, despre programul RABLA PLUS.

Programul Rabla Plus oferă o alternativă ecologică de mobilitate. Acest program se desfășoară din anul 2016, anul acesta fiind în derulare cea de-a 7-a ediție.

România acordă una dintre cele mai mari finanţări pentru maşini electrice din spațiul european. În cadrul Programului Rabla Plus, cuantumul finanțării este de:



51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat;


54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate;


pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adăugă un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul.

De asemenea, ecotichetul pentru achiziționarea unei motociclete electrice este 26.000 lei, la care se poate adăuga un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

În cadrul Programului Rabla Plus 2022, s-au înscris la producători/dealeri auto 8.904 persoane fizice, până în prezent fiind achiziționate 4.107 autovehicule noi (3.303 pur electrice și 804  hibride plug-in) și 73 motociclete electrice.

De asemenea, până în prezent, s-au înscris la producători/dealeri auto 5.665 persoane juridice. Până în prezent au fost achiziționate 1.671 autovehicule noi (1.252 pur electrice și 419 hibride plug-in) și 41 motociclete electrice.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, lansate anul acesta pe 8 februarie 2022, s-au bucurat de un interes neașteptat, confirmat de epuizarea într-un timp foarte scurt a bugetelor alocate, chiar dacă acestea au fost mai mari decât în anii precedenți. 

Având în vedere interesul pentru utilizarea autovehiculelor electrice, este necesară, de asemenea, susținerea finanțării infrastructurii specifice de reîncărcare a acestui tip de autovehicule, astfel încât locuitorii României să aibă posibilitatea de a le folosi pe scară largă.

„Cererea este foarte mare pentru mașini electrice. Pentru Rabla Plus vom avea buget mai mare decât pentru Rabla Clasic”, a subliniat Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, la DC News și DC News TV.

„Interesul românilor pentru Rabla Plus este foarte mare. Suntem țara din Uniunea Europeană care oferă cea mai mare bonificație, peste 10.000 euro pentru achiziționarea unei mașini electrice. Lumea este foarte interesată în a deveni prietenoasă cu mediul înconjurător”, a mai spus Laurențiu Neculaescu.

Vedeți mai multe detalii aici despre toate programele care vă interesează:

Youtube video image

CITEȘTE ȘI: Stații de încărcare pentru mașinile electrice. Neculaescu (AFM): Ele pot fi grupate între blocuri. Doar aceste entități sunt eligibile finanțării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel