Crezi că trebuie să cumperi îngrășăminte scumpe pentru plantele tale? Greșit! Uneori, un ingredient pe care toată lumea îl are în cămară este suficient pentru a le face luxuriante ca niciodată.
Cultivarea florilor oferă o mare satisfacție. Nu doar că miros frumos, dar sunt și frumoase și colorate, capabile să ofere un plus de vitalitate grădinilor și balcoanelor.
Pentru ca plantele să înflorească, grădinarii amatori folosesc adesea îngrășăminte. Cu toate acestea, majoritatea ignoră faptul că pot face acasă îngrășăminte care le permit să obțină rezultate excelente cheltuind cât mai puțini bani.
Pentru a avea flori mai frumoase ca niciodată, grădinarii pun un cub de drojdie de bere în ghivece.
Puțină lume știe că drojdia de bere uscată sau proaspătă este un îngrășământ organic de înaltă calitate, la fel ca cojile de banane. Plantele care beneficiază cel mai mult de pe urma drojdiei sunt trandafirii și mușcatele.
Drojdia de bere conține numeroase vitamine (cum ar fi B), proteine și săruri minerale care stimulează înflorirea plantelor și ajută la înmulțirea mugurilor. În plus, poate fi folosită și când a expirat, evitând astfel risipa.
Pentru a face acest îngrășământ formidabil, dizolvă doar 30 de grame de drojdie de bere în apă caldă. De asemenea, adaugă o lingură de zahăr, care va acționa ca un activator.
Se amestecă totul și se lasă să se odihnească câteva ore. Apoi diluează amestecul în 10 litri de apă, pune-l într-o sticlă cu pulverizator și folosește-l când uzi plantele.
Soluția obținută trebuie folosită primăvara, adică anotimpul în care solul este cald sau fierbinte. Prin urmare, mugurii vor crește și plantele vor înflori.
Efectele pozitive ale drojdiei de bere nu se opresc aici. Drojdia este utilă și pentru alungarea melcilor.
Gata cu melcii din grădină datorită drojdiei de bere! Pune un cub într-un borcan de sticlă și lasă-l deschis. În acest fel vei obține niște capcane formidabile pentru melci.
Melcii care se adună în borcane pot fi eliberați în pădure. Prin urmare, este un remediu bun pentru a scăpa de melci fără a le face rău.
Indirect, drojdia de bere alungă și alți paraziți care asediază adesea plantele. De fapt, atrage gărgărițele, prădătorii naturali ai afidelor și insectele solzoase.
Deci, există atât de multe motive bune pentru care toată lumea pune un cub de drojdie de bere în plantele din grădină sau din balcon. Merită să încerci să folosești acest remediu, care este util și pentru cultivarea multor legume.
Cu toate acestea, există unele plante care nu iubesc drojdia de bere. Acest ingredient modifică aroma cartofilor, a usturoiului și a cepei, de aceea nu folosi drojdia pentru a fertiliza aceste legume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu