Toți pasagerii superiahtului scufundat în Sicilia au fost găsiți. Trupul fiicei lui Mike Lynch a fost recuperat

Foto: Captură video Sky News
Foto: Captură video Sky News

Toți pasagerii iahtului de lux scufundat zilele trecute în Sicilia au fost găsiți.

După cinci zile de căutări, toți pasagerii și membrii echipajului iahtului de lux scufundat zilele trecute în Sicilia au fost acum găsiți, scrie Sky News.

Ultimul cadavru a fost descoperit și recuperat astăzi. Hannah Lynch, fiica în vârstă de 18 ani a magnatului britanic Mike Lynch, era ultima dintre cele șase persoane dispărute după scufundare.

Garda de coastă și paza italiană a declarat acum că operațiunile de căutare și salvare s-au încheiat oficial, autoritățile trecând acum la „modul de investigare”.

VEZI ȘI: Când "ceasul rău" nu ține cont de... conturi. Dan Petrescu și echipajul din submersibilul Titan, moarte la indigo cu a magnatului Mike Lynch


Ce spun martorii oculari


Ashna Hurynag, corespondent de știri, a povestit ce au relatat martorii oculari de la fața locului, explicând cum și-au dat seama oamenii că au fost încheiate căutările.

"Primul nostru indiciu că se întâmpla ceva neobișnuit a venit chiar înainte de ora 13:00. Timp de cinci zile,  în acel loc de căutare a fost prezentă măcar o navă, în orice moment al zilei.

Așa că, când toate cele cinci nave de căutare au început să se întoarcă spre portul de agrement, cu echipajul și scafandrii la bord, era clar că găsiseră ultimul cadavru. Un fel de gardă de onoare a început să se adune pe marginea portului - membrii pazei de coastă, echipa de căutare și salvare și ofițerii de poliție stăteau umăr la umăr în timp ce nava intra. Ceea ce a urmat a fost un proces pe care ne-am obișnuit să îl vedem în ultimele 24 de ore.

Doi scafandri din spatele bărcii fixează geanta pentru cadavre între ei și este ridicată în brațele salvatorilor care așteaptă pe doc. O mulțime care urmărește în tăcere totul. Cu grijă, cadavrul este încărcat în spatele unei ambulanțe care așteaptă - oamenii îl înconjoară pentru a-l proteja cât mai mult posibil.

Ușile ambulanței se închid, sirenele sunt aprinse și, așa cum am văzut de cinci ori până acum în cazul celorlalte cadavre găsite, mașina se îndreaptă spre morgă, escortată de două mașini de poliție. Echipajul care a petrecut zile întregi căutându-i pe cei dispăruți urmărește în tăcere. Slujba lor s-a terminat, în sfârșit familiile celor dispăruți îi pot înmormânta", a relatat aceasta.

Se încearcă recuperarea iahtului

Sunt necesare macarale și 40 de scafandri pentru a salva iahtul de pe fundul mării, potrivit experților.  Nick Sloane, care a condus operațiunea de recuperare a navei de croazieră Costa Concordia care s-a scufundat în 2012, a spus că salvarea acestuia ar costa până la 15 milioane de euro. El a declarat pentru cotidianul La Repubblica că operația va dura de la șase până la opt săptămâni, inclusiv lucrările de pregătire.

În plus, el a precizat că misiunea va presupune construcție unor platforme, iar operațiunea de 10 zile va implica macarale și 40 de scafandri.

Aducerea iahtului la suprafață va trebui făcută „foarte, foarte încet” și ar putea dura câteva zile singur, a spus el.

„Nava trebuie recuperată așa cum este, dintr-o singură bucată, încercând să o menținem intactă cât mai mult posibil”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel