#ToțiȘtiau. Protest în Piața Victoriei, după tortura din azile

Au fost proteste în Piața Victoriei. O mână de oameni a strigat ”Toți Știau”. 

Câteva zeci de persoane au protestat, joi seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, după dezvăluirile privind centrele pentru persoane vârstnice din ţară.

Manifestanții au afişat pancarte cu mesaje precum: #Toţi Ştiau - Dar sunt fără Dumnezeu, #Toţi Ştiau - Dar i-au lăsat să sufere şi să moară, #Toţi Ştiau - Dar fac parte din aceeaşi reţea mafiotă. De asemenea, protestatarii au afişat bannere prin care cereau demisia ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea. Protestul a fost organizat de Comunitatea Declic şi Corupţia Ucide.

Descoperirile din azilele din țară au fost făcute după ce s-au dispus controale naționale, în urma anchetei DIICOT din Ilfov, acolo unde bătrânii au fost găsiți în situații groaznice în trei azile. Se pare că situația lor era atât de gravă încât și-ar fi mâncat lenjeria, în stomacul unora dintre ei fiind găsite accesorii de haine, precum nasturi. Vecinii au făcut sesizări încă din 2021, care au ajuns la Primăria Voluntari, dar edilul Florentin Pandele se lansează în teorii ale conspirației și susține că nicio informație n-a ajuns la el, fiindu-i interzis acest lucru. Se pare că nici soția sa, ministrul Gabriela Firea, nu a știut nimic, deși sora acesteia a activat în instituții cu rol de control al acestor azile, inclusiv pe funcții de conducere. De altfel, nu știa nimic nici de la cel care se află în spatele azilelor, patronul Ștefan Godei, care tot figura ca șofer în instituțiile unde aceasta a activat, fix în momentele în care avea mandat acolo, precum la Primăria Capitalei, la cabinetul senatorial, apoi la minister. Unde mai punem că se pare că bunicii lui Florentin Pandele au fost nașii bunicilor ”șoferului”, același șofer care a fost surprins filmând o declarație de presă a Gabrielei Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel