Totul despre dieta militară, cum se ține și cât de mult slăbești

La dieta militară ai voie și cârnați!
La dieta militară ai voie și cârnați!

Dieta militară include mese cu puține calorii și promite o scădere în greutate de până la 5 kilograme în maximum 7 zile. Atenție, însă, tocmai din acest motiv poate fi și periculoasă dacă este ținută pe termen lung. Slăbirea msivă și rapidă te poate îmbolnăvi!

Dieta militară presupune, în principal, o reducere a numărului de calorii de până la 800-1.100 pe zi, în condițiile în care un organism are nevoie, în mod normal, de circa 1.500-2.000 de calorii pe zi.

Beneficiile acestei diete se văd imediat, din moment ce slăbești în câteva zile în jur de 5 kilograme, dar dacă este ținută pe termen lung, se poate ajunge la înfometare, anorexie, care pot da multe complicații periculoase pentru sănătate. Dar s-o luăm pe rând. Iată care sunt beneficiile dietei militare.

Beneficii:

1. Slăbești rapid: Când mănânci alimente care conțin prea puține calorii, evident vei slăbi.

2. Include fructe și legume: Prespune, în fiecare zi, consumul unor anumite fructe și legume. Sunt permise: morcovi, broccoli, fasole verde și alte vegetale, precum și banane, grapefruit și mere.

3. Aduce un aport mare de proteine: Faptul că sunt recomandate alimente bogate în proteine, duce la potolirea senzației de foame și a poftelor. Sunt studii care au dovedit că atunci când consumi proteine nu mai ești tentat să iei tot felul de gustări.

Riscurile dietei militare:

1. Tendința de a mânca alimente procesate nesănătoase

Dieta se focusează pe scăderea numărului de calorii, așa că atât timp cât un aliment se încadrează în ținta calorică nu contează ce mănânci, nu?! Greșit, spun experții. Pentru că tendința e aceea de a alege alimente „de-a gata", foarte procesate, și nu aceea de a ne îndrepta spre alimente cât mai naturale.

2. Poate duce la înfometare și chiar mai rău

Chiar dacă slăbești văzând cu ochii, s-ar putea să pierzi preamulte kilograme dacă ții dieta prea mult timp. Un aport prea mic poate duce la înfometare, ceea ce va face organismul să își încetinească procesele ca să ard mai puține calorii. Riscul e să ajungi să-ți pui organismul în ceea ce experții numesc „survival mode" („modul de supraviețuire"), care afectează nivelul hormonal, funcțiile cognitive, activitățile fizice și digestia. Și poate duce și la oboseală cronică și chiar moarte. Așa că această dietă nu poate fi transformată într-un stil de viață.

Ce ai voie să mănânci:

- Grapefruit, mere și banane;

- Pâine integrală prăjită și sărățele;

- Ton la cutie (în apă, nu în ulei sau sos tomat);

- Brânză (nu dietetică), ouă și carne (inclusiv carne procesată);

- Fasole verde, broccoli, morcovi,

- Înghețată de vanilie și unt de arahide,

- Cafea neagră și apă.

Alimente interzise:

-Orice alte fructe sau vegetale în afară de cele menționate,

- Cerealele integrale, peștele, orice fel de ulei, unt, zahăr, miere și îndulcitor,

- Orice condiment și băuturile care conțin calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel