EXCLUSIV  Totul despre exenterație, cu dr Gabriel Mitulescu (Sanador). Interviurile DCNews și DCMedical

Totul despre EXENTERAȚIE, cu dr Gabriel MITULESCU (SANADOR). Interviurile DCNews și DCMedical
Totul despre EXENTERAȚIE, cu dr Gabriel MITULESCU (SANADOR). Interviurile DCNews și DCMedical

Dr Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale, vine astăzi la Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 16.00, pentru a explica ce este exenterația, intervenția chirurgicală majoră prin care, de obicei din cauza unor cancere extinse, sunt extirpate din abdomen diferite organe sau părți de organe. 

Dr. Gabriel Mitulescu este Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, cu competențe în: chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie hepatică și transplant hepatic, de la Spitalului Clinic Sanador. 

Sanador

La ediția de astăzi a emisiunii Interviurile DCNews și DCMedical specialistul va explica ce înseamnă, cum se face și ce presupune EXENTERAȚIA. Vom afla, printre altele: 

- Ce este EXENTERAȚIA și căror patologii se adresează de intervenție chirurgicală majoră? Cum se fac aceste intervenții chirurgicale?

- În cazul sistemului urinar, ce tipuri de cancer pot să apară, cum și de ce se face exenterația? Ce organe pot fi scoase (vezica urinară și uretra, spre exemplu). Astfel de intervenții pot fi făcute și la femei și la bărbați? Cum se face reconstrucția căilor urinare astfel încât pacientul să poată urina? Pacientul rămâne așa sau în timp poate fi recreată o cale mai apropiată de cea naturală de a elimina urina? Cum se face recuperarea după o astfel de intervenție?

- În cazul sistemului gastrointestinal, ce tipuri de cancer pot fi tratate prin exenterație? Cum se face reconstrucția căii de eliminare a scaunului în cazul în care colonul (o parte din el) rectul și anusul sunt eliminate? Astfel de intervenții sunt practicate mai des la femei sau la bărbați? Pacientul rămâne cu stomă toată viața sau se poate recrea în timp o cale mai apropiată de cea anatomică? Există posibilitatea de a asigura continența? În cazul în care intervenția implică spre exemplu rezecția (unei părți sau chiar totală) a ficatului, cum se procedează? Cum se face recuperarea după o astfel de intervenție?

- În cazul căror cancere ginecologice cum se face exenterația? Ce părți din aparatul reproductiv sunt eliminate prin intervenție? În anumite cazuri vaginul poate fi reconstruit? Cât durează recuperarea pacientei?

- Care este rolul intervenției chirurgicale de exenterație în cadrul tratamentului multimodal al cancerului? Ce alte modalități de tratament sunt recomandate?

- Care sunt rezultatele pe termen lung ale acestui tip de chirurgie? Ce complicații pot apărea? Care este calitatea vieții? Ce speranță de viață au pacienții?

- Există riscul recurenței cancerului după o astfel de intervenție? Ce se poate face în acele situații?

Emisiunea va fi transmisă LIVE, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe Dc News TV. 

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel