Totul despre privarea de somn. Câte ore trebuie să dormi pe noapte în funcție de vârsta pe care o ai

Totul despre privarea de somn. Câte ore trebuie să dormi pe noapte în funcție de vârsta pe care o ai / Foto: Pixabay, de Luisella Planeta Leoni
Totul despre privarea de somn. Câte ore trebuie să dormi pe noapte în funcție de vârsta pe care o ai / Foto: Pixabay, de Luisella Planeta Leoni

Află în articol ce este privarea de somn.

Mulți oameni nu au suficient somn de calitate, iar acest lucru le poate afecta sănătatea, bunăstarea și capacitatea de a-și face activitățile de zi cu zi. Cantitatea potrivită de somn poate varia de la persoană la persoană, dar Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă ca adulții să beneficieze de cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte. De asemenea, ei estimează că 1 din 3 adulți nu doarme suficient, scrie Medical News Today.

Întreruperile ocazionale ale somnului pot fi o pacoste, în timp ce o lipsă continuă a somnului de calitate poate afecta performanța unei persoane la locul de muncă sau la școală, capacitatea acesteia de a funcționa zilnic, calitatea vieții și sănătatea acesteia.

Câte ore trebuie să dormi pe noapte în funcție de vârsta pe care o ai

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă următoarele cantități de somn pentru 24 de ore, în funcție de vârsta pe care o are persoana:

4-12 luni  - 12-16 ore de somn în 24 de ore, inclusiv reprize de somn pe timpul zilei.
1-2 ani  - 11-14 ore de somn în 24 de ore, inclusiv somn pe timpul zilei.

3-5 ani - 10-13 ore de somn în 24 de ore, inclusiv somn de amiază.

6-12 ani -  9-12 ore de somn în 24 de ore.

13-18 ani - 8-10 ore de somn

18-60 ani  - 7  ore de somn sau mai mult

Contează și calitatea somnului, nu doar orele dormite

Este important să luați în considerare calitatea, precum și cantitatea somnului. Dacă o persoană are un somn de proastă calitate, se simte obosită a doua zi, indiferent de câte ore a dormit. Un somn de proastă calitate poate implica:

1. trezitul des în timpul nopții
2. dificultăți de respirație, cum ar fi apneea în somn
3. un mediu prea cald, rece sau zgomotos
4. un pat inconfortabil.

O persoană care doarme prea puțin sau are un somn de proastă calitate poate prezenta o serie de simptome, inclusiv: oboseală, iritabilitate, schimbări de dispoziție, dificultăți de concentrare și memorie, o dorință sexuală redusă. Ar trebui să acordăm o importantă deosebită somnului deoarece privarea de somn poate duce la apariția mai multor boli în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel