EXCLUSIV  ”Totul se decontează în 2024. Este anul decontului”. Diana Tache: Vor fi primii afectați

Sursa Foto: DC News
Sursa Foto: DC News

În cadrul emisiunii „Miercurea Neagră” s-au abordat temele alegerilor electorale din 2024 și a protestelor agricultorilor și transportatorilor.

 

În cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”, din 17 ianuarie 2024, analistul politic Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, și Diana Tache, jurnalist, au realizat o analiză fulger privind alegerile electorale din 2024, respectiv alte teme importante ce frământă societatea românească, precum protestele fermierilor și transportatorilor.

Invitatul special al acestei ediții este Virgil Popovici, elev al Liceului Francez „Anna de Noailles” din București. Acesta dorește să continue studiile la Universitatea Sorbona.

Anul 2024: Anul electoral al "decontului"

"Anul acesta este un an electoral, plin de nemulțumiri, de revolte, iată de ‘răscoale’, de ce mai sunt ele. Astfel, ei vor fi primii afectați de legile pe care le votează. Toate lucrurile se decontează anul acesta. Este anul decontului. Aș vrea să fac un comentariu, domnule Chirieac, că tot s-a discutat despre AUR dacă s-a băgat, dacă nu s-a băgat în aceste proteste. Peste tot în lume, și în Germania civilizată despre care am vorbit, peste tot în lume unde s-au manifestat nemulțumiri în stradă, pe orice tip de domeniu, o să apară și opoziția politică. Acesta e rolul opoziției, să se urce pe valul de proteste, să protesteze și ei. În cazul nostru, cum a spus domnul Ciuvică, după două zile i-au gonit. (...) Prin urmare, nici asta nu ar fi o problemă că partidele încearcă o mutare", a afirmat Diana Tache.

În același timp, invitatul special al emisiunii a venit și el cu o părere legată de cel mai discutat subiect la ora actuală, și anume protestele fermierilor și transportatorilor.

Virgil Popovici, elev al Liceului Francez a completat: "Voiam să adaug în această discuție părerea fostului nostru prim-ministru, Mihail Kogălniceanu, al doilea prim-ministru al țării, care într-un discurs către Senatul Țării în 1864, a spus, vorbind în urma emancipării clăcașilor de clacă și de toate datoriile lor față de boieri, că agricultura este muma tuturor națiunilor. În ciuda faptul că noi cu toții contribuim, cum spunea și domnul Ciuvică, la progresul țării, când plătim mâncarea pe care o consumăm, fără agricultură nu am avea posibilitatea să ne hrănim singuri. Ceea ce ar pune problema posibilității noastre de a nu exista nici ca stat, nici ca națiune."

VEZI TOATĂ EMISIUNEA:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel