Toyota își prezintă scuzele unei familii îndoliate. Un angajat s-a sinucis din cauza locului de muncă

Pixabay / Toyota își prezintă scuzele unei familii îndoliate
Pixabay / Toyota își prezintă scuzele unei familii îndoliate

Compania Toyota a prezentat scuze unei familii, după ce un membru al acestora, angajat al producătorului de automobile s-a sinucis. 

Producătorul japonez de automobile Toyota a ajuns la o înțelegere cu familia unui angajat care s-a sinucis în 2017, după ce a fost hărțuit de șeful său. Compania a făcut publice scuzele adresate familiei și a promis că va lua măsuri pentru a limita comportamentele dăunătoare. 

Președintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, s-a întâlnit cu familia bărbatului, care la momentul sinuciderii împlinise 28 de ani, și-a a prezentat scuzele de rigoare. În aprilie s-a făcut de asemenea o înțelegere prin care familia a primit o sumă de bani, înțelegere care a rămas secretă în mare parte. S-a aflat de existența acordului între părți abia în cadrul comunicatului remis luni. 

Își luase concediu din cauza mediului toxic 

Angajatul al cărui nume a rămas anonim, pentru a-i proteja familia, muncea în departamentul de design al autovehiculelor în sediul central al companiei Toyota din prefectura japoneză Aichi, începând din martie 2016. Acesta a fost abuzat verbal în repetate rânduri de șeful său ierarhic, fiind numit „prost”, „idiot”, tot acesta spunându-i că „ar fi mai bine să moară”. După 4 luni petrecute la birou, acesta și-a luat un concediu de refacere de 3 luni, când a fost diagnosticat cu tulburare de adaptare, care aduce anxietate, depresie și izolare. 

Când tânărul s-a întors la birou a fost repartizat într-un alt departament, dar a fost nevoit să stea în continuare în apropierea superiorului abuziv. Un an mai târziu s-a sinucis în camera sa dintr-o clădire a companiei. 

Abuzurile verbale ucid

Aproape de sinucidere a fost și un elev din România. Un băiat din clasa a șasea s-a aruncat pe geam de la primul etaj zilele trecute. Acesta a spus că a recurs la gestul disperat pentru că nu a mai suportat umilințele la care era supus. Incidentul a avut loc într-o pauză. Elevul a fost dus la spital și este în afara oricărui pericol.

„Zysberg și Sabbag (2021) au efectuat o cercetare care a pornit de la ideea că, în momentul în care suntem expuși la agresivitate, răspunsul natural este de tipul: „luptă sau fugi”. Ei bine, acest răspuns aproape automat îi va forța (și) pe profesori să aleagă între două moduri de acțiune - să răspundă agresivității cu agresivitate (ceea ce nu este posibil!) sau să „fugă”, să scape și să se sustragă de la amenințare.

Agresivitatea din școli, spun cei doi autori, este una dintre marile cauze ale pierderii resursei umane valoroase din învățământ.

Concluzia? Copii cu traume, profesori stresați, profesori care pleacă din sistem. Mai avem nevoie de motive pentru a înțelege cât de important este managementul emoțiilor în spațiul școlar?", a scris profesorul Ion-Ovidiu Pănişoară pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel