Tradiția prăjiturii electorale. Rețeta desertului servit în ziua votului

FOTO: Freepik @msroster786
FOTO: Freepik @msroster786

Prăjitura pe care americanii o au pe masă în ziua alegerilor, o tradiție de peste 250 de ani.

Americanii fac din orice eveniment un motiv de sărbătoare și cum se poate sărbători mai bine decât cu un desert savuros. Astfel, la finalul secolului al XVIII-lea, americanii erau pasionați de importanța votului.

Statele Unite luptaseră pentru a-și câștiga independența față de Marea Britanie, iar succesul democrației nou formate depindea de participarea civică. Femeile nu aveau voie să voteze pe atunci, dar pregăteau în mod regulat prăjituri cu fructe pentru a-i încuraja pe oameni să participe la alegeri și la adunările orășenești - de aici și numele de Election Cake, notează California Prunes

Prăjitura electorală este de fapt o încrucișare între o pâine dulce cu drojdie și o prăjitură. Acest deliciu consistent poate fi păstrat la temperatura camerei și poate rezista câteva zile. Ea și era destinată recompensării alegătorilor înfometați înainte sau după ce aceștia își îndeplineau importanta lor datorie civică: votul.

Cum alegerile sin SUA se apropie cu pași repezi, americanii par să își fi reamintit de această tradiție care datează din 1771, în Connecticut,, și iată, că între petrecerea de Halloween (31 octombrie) și cea de Ziua Recunoștinței (ultima zi de joi din luna noiembrie) își poate face loc și ”petrecerea” de ziua votului și prezența pe masa americanilor a prăjiturii electorale.

Prăjitura-electorală, rețeta

Ingrediente

1 1/2 căni zahăr granulat

1/2 cană de apă

1 1/2 căni de fructe uscate, inclusiv merișoare, stafide aurii și afine

1/2 cană whisky american

1/2 cană apă caldă

1/2 cană lapte

25 grame de drojdie cu creștere rapidă

1 1/2 căni făină integrală de grâu, cernută

2 căni făină pentru toate scopurile, cernută

1/2 linguriță de nucșoară măcinată

1/2 linguriță cuișoare măcinate

1 linguriță scorțișoară măcinată

1 linguriță sare

125 grame de unt moale nesărat, tăiat cubulețe

3 ouă

1 cană de zahăr tos

Mod de preparare

Combinați 1/2 cană de zahăr granulat cu apa într-o cratiță mică. Fierbeți la foc mediu-mare până când zahărul este complet dizolvat. Se ia de pe foc și se pune deoparte.

Puneți fructele uscate într-un castron mare. Se adaugă amestecul de zahăr și whisky-ul, se amestecă și se lasă deoparte.

Într-un bol mediu, se combină apa caldă și laptele. Separat de amestecă drojdia cu 1 cană de făină integrală și se combină cu amestecul de lapte.

Se presară restul de făină integrală deasupra. Se lasă deoparte pentru a permite drojdiei să fermenteze pentru 30 de minute.

Ingredientele uscate rămase se cern împreună și se lasă deoparte.

Se scurge amestecul de fructe; se păstrează siropul pentru utilizare ulterioară ca glazură.

Untul se bate împreună cu restul de zahăr până se obține o textură ușoară. Adăugați ouăle unul câte unul, răzuind pereții bolului cu o spatulă de cauciuc după fiecare adăugare.

Treceți mixerul la viteză mică și adăugați amestecul de făină și drojdie, apoi amestecați până se combină complet. Adăugați restul ingredientelor uscate cernute. Aluatul va fi tare. Se amestecă cu fructele scurse.

Se pune aluatul în tavă, se acoperă și se pune într-o zonă caldă pentru a permite prăjiturii să crească, aproximativ 90-120 de minute.
Între timp, într-un bol de mărime medie combinați o cană de zahăr de cofetărie și 2 linguri din siropul rezervat de la fructele scurse. Se amestecă până se omogenizează și se lasă deoparte.

Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 45 până la 60 de minute, până când o scobitoare introdusă în prăjitură iese curată.

Se lasă să se răcească în tavă timp de 5 minute și se transferă tortul pe un suport de sârmă pentru răcire. Când s-a răcit, se unge ușor cu sirop și se acoperă cu glazură și se decorează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel