TRAFIC infernal la graniţa cu Ungaria

Trafic crescut de autocamioane prin punctele de frontieră de la graniţa cu Ungaria, anunţă Poliţia de Frontieră.

Ca urmare a ridicării restricţiilor de circulaţie pe teritoriul Ungariei şi reluării traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, marţi se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, informează, printr-un comunicat de presă transmis Agerpres, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, după ridicarea restricţiilor de circulaţie pe teritoriul Ungariei, luni, la ora.23.00, în 10 ore, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României, aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 4.000 de automarfare, din care aproximativ 3.100 pe sensul de ieşire din ţară.

Sursa citată menţionează că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar de către poliţiştii de frontieră români, se păstrează în media de 2 - 5 minute/autocamion.

'Poliţiştii de frontieră români efectuează formalităţile de frontieră împreună cu autorităţile ungare, sens în care se ţine permanent legătura cu acestea în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor). Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, în P.T.F. Nădlac II (pe autostrada A1, n.red.) sunt deschise şase fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, iar la P.T.F. Nădlac (vechiul P.T.F.. n.red.) şi P.T.F.Vărşand sunt deschise câte două fluxuri', precizează comunicatul de presă al IGPF. Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport pentru persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare, mai menţionează sursa citată.

De asemenea, IGPF recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

[citeste si]

În acest sens, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia online şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro., care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute, precizează IGPF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel