Trafic îngreunat la Vama Siret și Afumați. Fermierii din Satu Mare și Maramureș vor să blocheze Vama Halmeu

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Fermierii și transportatorii protestează în continuare, iar traficul este îngreunat la Vama Siret și Afumați.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că joi dimineață circulația este îngreunată la Vama Siret (Suceava) și în Afumaţi (Ilfov) din cauza protestelor transportatorilor sau fermierilor.

Este vorba de DN 2, pe sensul de ieșire din țară prin Vama Siret, județul Suceava, unde circulația se desfăşoară dirijat.

De asemenea, pe DN 2, în localitatea Afumați, județul Ilfov, prima bandă a sensului către București este ocupată de autovehiculele staționate, circulația desfășurându-se pe banda a doua, fără probleme majore de fluență.

”Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la restricțiile de trafic, să evite zonele cu manifestații, alegând rute alternative, și să respecte indicațiile polițiștilor care desfășoară activități în teren de fluidizare a circulației!”, au precizat reprezentanții Infotrafic.

Fermierii sătmăreni vor să blocheze Vama Halmeu

După ce miercuri au blocat total Vama Urziceni, de la frontiera cu Ungaria, fermierii și transportatorii sătmăreni și maramureșeni au anunțat că în această dimineață vor să blocheze Vama Halmeu, aflată la granița cu Ucraina.

Potrivit presei locale, sute de transportatori rutieri și fermieri din județele Satu Mare și Maramureș vor ieși, joi dimineață, de la ora 9 la un un nou protest și vor bloca Vama Halmeu - Diakovo, doar pe artera pentru camioane, nefiind afectată circulația autoturismelor și a autocarelor.

De altfel, autoritățile român au anunțat deja Serviciul Vamal de Stat din Ucraina și se pregătește pentru luarea unor măsuri suplimentare.

”Degeaba a fost blocată astăzi (n.r. miercuri) Vama Urziceni, că nu acolo este problema noastră.

Importul de cereale, cel substanțial, se face prin Vama Halmeu, aici este cheia și de aceea ne-am decis să protestăm aici.

O vom face pașnic, nu vrem să încălcăm legea. Dar cerem înțelegere și respect din partea autorităților române”, a spus un fermier pentru PresaSM.

Citește și: Vama Urziceni (Satu Mare), blocată total de fermierii români

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel