Traficanți de droguri, reținuți în Prahova. Au fost ridicate 1,2 kg de canabis

traficanti de droguri. FOTO: captura video @DIICOT
traficanti de droguri. FOTO: captura video @DIICOT

Patru persoane au fost reținute de DIICOT Ploiești pentru trafic de droguri și deținere de droguri de risc.

Patru persoane au fost reținute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Ploiești într-un dosar de trafic de droguri, risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Conform unor comunicate transmise, sâmbătă, de DIICOT și Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, în perioada ianuarie - iulie 2023, inculpaţii au deținut și comercializat, în mod repetat (215 acte materiale), droguri de risc (canabis) către consumatori de pe raza județelor Prahova și Buzău.

În acest dosar au fost efectuate șapte percheziții pe în judeţele Prahova și Buzău, fiind identificate și ridicate 1,2 kilograme canabis, suma de 20.000 lei, o armă neletală supusă autorizării și 267 de proiectile de cauciuc, șapte telefoane mobile, nouă cântare de precizie, patru grindere, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, obiecte folosite la depozitarea, ambalarea şi consumul drogurilor, precum şi alte mijloace de probă.

”În cursul acestei zile,  a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova,  cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpați şi arestarea la domiciliu pentru al patrulea inculpat.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog.

La acțiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Citește și: Traficanți de droguri arestați la Cluj. Unul dintre ei a fost prins de polițiști cu un rucsac în care avea peste 1 kilogram de stupefiante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel