Traficul aerian şi feroviar, suspendat în sud-vestul Japoniei după erupţia unui vulcan

decolare avion
decolare avion

Traficul aerian şi feroviar a fost suspendat vineri în sud-vestul Japoniei, după intrarea în erupţie a unui vulcan, care a generat o coloană de fum şi cenuşă înaltă de mii de metri, relatează AFP.

Vulcanul Shinmoedake, situat în sudul insulei Kyushu, a început să erupă miercuri seara, constrângând 31 de locuitori din oraşul vecin Takaharu să-şi petreacă noaptea de joi spre vineri într-un centru de adăpost, informează Mediafax

Cele două companii aeriene nipone ANA (All Nippon Airways) şi JAL (Japan Airlines) au fost nevoite să-şi anuleze zborurile cu plecare sau sosire la Miyazaki, în timp ce compania feroviară JR din Kyushu a suspendat de asemenea traficul în regiune.

Televiziunile au prezentat imagini cu muntele, înalt de 1.421 de metri, deasupra căruia se putea vedea o coloană de fum dens, în timp ce localnicii strângeau cenuşa de pe străzi cu lopeţile.

Deocamdată nu au fost semnalate pagube sau victime, a precizat poliţia.

Observatorul vulcanic din Kagoshima a ridicat cu o treaptă, la trei din totalul de cinci, nivelul de alertă, îndemnând la blocarea accesului pe munte, au afirmat oficialii.

Într-un comunicat, Agenţia meteorologică japoneză a precizat că Shinmoedake face parte din lanţul Kirishima, constituit din circa 20 de vulcani, iar o erupţie minoră s-a înregistrat deja în 2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel