Traficul feroviar, în continuare afectat de ploile torențiale. Restricții de circulație și secție CF închisă în Galați. Încă o regională restricționată

FOTO cu rol ilustrativ: DC News
FOTO cu rol ilustrativ: DC News

Circulația trenurilor pe raza regionalelor Galați, Iași, Craiova și Brașov este în continuare afectată de ploile abundente care au dus la inundații și aluviuni.

UPDATE: A patra regională CF este afectată de condițiil meteo severe, potrivit unui comunicat al CFR SA. Astfel, compania feroviară a anunțat că ”pe raza Sucursalei Regionale CF Brașov, pe distanța Mureni - Beia (firul II), începând cu ora 12:30 a fost introdusă restricție de viteză de 30 km/h, între km 274+000 - 273+900, din cauza slăbirii terasamentului, urmare precipitațiilor abundente, firul I fiind închis din aceeași cauză”.

Conform sursei menționate, restricțiile anunțate la prima oră a zilei rămân valabile în continuare.

Știre inițială

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar pe raza regionalelor CF Galați, Iași și Craiova este în continuare afectată de precipitațiile abundente, ”care au produs inundarea căii ferate, spălarea terasamentului și apă peste ciuperca sinei”, potrivit unui comunicat al CNCF CFR SA.

”Pe distanța Hanu Conachi – Independența (SRCF Galați), firul II rămâne închis, fiind afectat de inundații (apă peste ciuperca șinei). În cursul acestei dimineți, în intervalul 06:50 – 07:39 circulația feroviară a fost temporar oprită și pe firul I (a fost afectat trenul IR 12830, care va ajunge cu întârziere la destinație). În prezent, circulația feroviară pe distanța Hanu Conachi – Independența, se realizează doar pe firul I, cu restricție de viteză de 20 km/h, măsură necesară, până la retragerea apelor, pentru siguranța traficului.

Secția CF neinteroperabilă Berești – Târgu Bujor – Galați (gestionar de infrastructură fiind Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă SRL), rămâne închisă din cauza aluviunilor aduse de ploaia torențială”, se arată în comunicatul menționat.

De asemenea, la această oră, ”pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, pe intervalul de cale ferată Crasna – Zorleni, trenurile circulă cu restricție de viteză de 30 km/h, măsură necesară, până la retragerea apelor, pentru siguranța traficului, iar pe intervalul Valea Seacă – Faraoani, firul I este închis, circulația feroviară realizându-se în condiții normale pe firul II”.

Pe raza Regionalei CF Craiova, ”pe linia CF Călimănești - Cozia, firul I rămâne în continuare închis (aluviuni provocate de ploile torențiale), circulația feroviară realizându-se în condiții normale pe firul II”:

Potrivit reprezentanților CN CF CFR, personalul de specialitate este permanent pe teren pentru asigurarea condițiilor optime de trafic, dar și penru verificarea nivelului apelor, astfel încât circulațua trnurilor sî poată fi reluată în condiții normale, în cel mai scurt timp de la retragerea apelor din zona căii ferate.

”Transmitem scuze călătorilor și îi asigurăm că, odată cu retragerea apelor și remedierea, funcție de situație, a eventualelor deranjamente constatate la suprastructura căii, personalul feroviar va depune toate eforturile necesare pentru reluarea circulației trenurilor în condiții normale de trafic”, au mai transmis reprezentanții CFR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel