Traficul prin Punctul de frontieră Giurgiu, deblocat după protestul fermierilor bulgari - Update

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse a fost reluat marţi după orele prânzului, în urma încetării protestului fermierilor bulgari care s-a desfăşurat în sensul giratoriu din PTF Ruse. 

Update

Timpul de aşteptare pentru camioane la ieşirea din ţară a ajuns la 180 de minute, iar pentru autoturisme este de 40 de minute.

'Începând cu ora 10:10 traficul prin PTF Giurgiu a fost oprit pe ambele sensuri pentru toate mijloacele de transport din cauza protestului fermierilor bulgari în sensul giratoriu din PTF Ruse, iar la orele 12:20, traficul a fost reluat. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu', se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

Potrivit ITPF Giurgiu, în funcţie de evoluţia situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de aşteptare vor fi actualizaţi periodic. În prezent, timpul de aşteptare la controlul de frontieră, prin PTF Giurgiu, este de 180 de minute pe sensul de ieşire din ţară pentru camioane şi de 160 de minute pe sensul de intrare în ţară, iar pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 40 de minute pe ambele sensuri de mers. 

Știrea inițială

Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse este oprit marţi pe ambele sensuri din cauza unui protest al fermierilor bulgari care se desfăşoară în sensul giratoriu din PTF Ruse.

'Începând cu ora 10:10 traficul este oprit pe ambele sensuri pentru toate mijloacele de transport din cauza protestului fermierilor bulgari in sensul giratoriu din PTF Ruse.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu', se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

Potrivit ITPF Giurgiu, în funcţie de evoluţia situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de aşteptare vor fi actualizaţi periodic. În prezent, timpul de aşteptare la controlul de frontieră, prin PTF Giurgiu, este de 120 de minute pe ambele sensuri de mers, atât pentru camioane cât şi pentru autoturisme. 

Citește și - Decizia Ursulei von der Leyen privind utilizarea pesticidelor în agricultură

Ursula von der Leyen a propus retragerea unui proiect de lege care visează reducerea la jumătate a utilizării pesticidelor în UE.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus retragerea unui proiect de lege care vizează reducerea la jumătate a utilizării pesticidelor în UE, blocat de deputații europeni și criticat în cadrul recentelor proteste agricole, potrivit agenției AFP.

„Propunerea a devenit un simbol al polarizării” și a fost respinsă de Parlamentul European la sfârșitul lunii noiembrie. Negocierile dintre statele membre au intrat în impas, a precizat ea la Strasbourg.

„Voi propune (comisarilor) ca această propunere să fie retrasă”, a spus Ursula von der Leyen. Ea nu a exclus însă o viitoare nouă versiune care să fie „mult mai matură, cu participarea părților interesate”. Retragerea acestui proiect se afla pe lista de revendicări ale fermierilor care au protestat recent în aproape toată Europa, alături de înlăturarea obligației de a menţine o parte din terenul agricol în paragijnă. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel