Doi copii au rămas orfani după ce părinții lor au murit înecați în râul Timiș.
Tragedie fără margini în Timiș. Poliţia a anunţat duminică după-amiază că au fost găsite trupurile celor două persoane care s-au înecat, la prânz, în apele râului Timiş, în zona localităţii Coşteiu, transmite Agerpres.
Scafandrii au găsit trupurile celor două persoane, un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 34 de ani, în apropierea locului unde au intrat în apă. Din nefericire, acestea nu mai prezentau urme vitale, fiind declarate decedate, potrivit Poliţiei Timiş. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.
Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a informat că după apelul la 112 a fost alertat Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi au fost dislocate la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare cu barca pneumatică, o autosanitară SMURD tip B cu şase subofiţeri.
De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, care s-a deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială de intervenţie cu doi scafandri şi un subofiţer. Din cadrul celorlalte subunităţi de intervenţie au fost trimise la locul intervenţiei câte o autospecială de serviciu cu barcă şi doi subofiţeri. La faţa locului a ajuns şi un elicopter SMURD, dar şi echipaje din judeţul Arad. Potrivit Realitatea Plus, cei doi erau căsătoriți și aveau împreună doi copii.
ISU Argeş a venit cu precizări pentru români, după ce ieri un bărbat s-a înecat la un ştrand din Piteşti.
"În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, I.S.U. Argeş face următoarele precizări:
- Înecul este o variantă a asfixiei, cauzată de umplerea căilor respiratorii cu apă sau alt lichid. Pentru acordarea ajutorului, salvatorul are la dispoziţie cel mult 4-5 minute. Caracteristica cheie în producerea înecului este instalarea stopului cardiac.
- Salvarea din apă: când vedeţi o persoană care se luptă în apă, primul impuls este să săriţi. Această acţiune poate să nu aibă succes şi să vă pună viaţa în pericol.
- Întindeţi-i mâna şi trăgeţi-l: folosiţi orice obiect de care se poate prinde persoana din apă. Dacă victima este aproape de mal, o creangă, o prăjină sau o vâslă pot fi îndeajuns de lungi. Folosiţi-le.
- Într-o piscină sau pe o plajă amenajată ar putea exista un colac de salvare sau o baliză. Dacă nu există aşa ceva, improvizaţi. Aruncaţi orice pluteşte: o frânghie, un obiect de plastic sau o anvelopă, chiar roata de rezervă de la o maşină..
- Intraţi în apă: dacă s-au epuizat toate posibilităţile de salvare, intraţi în apă doar dacă sunteţi un bun înotător, antrenat în tehnicile de prim ajutor. În caz contrar, s-ar putea să fie nevoie de salvarea a două persoane.
- Primul ajutor: dacă sunteţi în situaţia de a salva o persoană din apă, prima voastră grijă trebuie să fie siguranţa salvatorului apoi scoaterea cât mai rapidă a victimei din apă.
Urmează evaluarea funcţiilor vitale şi stabilizarea coloanei vertebrale cervicale. Întoarceţi cu faţa în sus pacientul. Ţineţi capul victimei în poziţie neutră. Folosiţi o tehnică sigură pentru a deschide căile aeriene. Priviţi, ascultaţi şi simţiţi dacă există respiraţie. Dacă pacientul nu respiră, porniţi resuscitarea cardio-pulmonară. Primul şi cel mai important tratament al victimei înecate este reducerea hipoxiei", precizează ISU Argeş. Vezi continuarea știrii AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci