Tragedie la o companie aeriană. Doi angajați uciși după explozia unei anvelope de la un avion Boeing 757

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @ nsit0108
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @ nsit0108

Doi morți și o persoană rănită grav după ce o anvelopă a unui avion Boeing 757 a explodat în timpul unor lucrări de mentenanță.

Două persoane, angajate ale companiei aeriene americane Delta, au murit, marți, după ce o anvelopă a unui avion Boeing 757 a explodat în timpul unor lucrări de mentenanță pe aeroportul internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta, statul american Georgia, transmit EFE și Reuters, scrie Agerpres.

Compania a confirmat, într-un comunicat, că doi angajați, cărora nu le-a indicat numele, au murit și că un al treilea a fost grav rănit în explozia petrecută în cursul dimineții. Detaliile accidentului nu sunt cunoscute.

”Familia Delta are inima frântă de pierderea a doi membri ai echipei și rănirea altuia în urma unui incident din această dimineață. Am oferit tot sprijinul nostru membrilor familiei și colegilor în această perioadă incredibil de dificilă”, se arată în declarația companiei aeriene, potrivit Yahoo! News.

Incidentul s-a produs când o anvelopă a explodat în timp ce era scoasă de pe roata unui avion Boeing 757-232 în atelierul de mentenanță.

Avionul sosise duminică de la Las Vegas, conform postului local WSB-TV, care citează informațiile de zbor.

Boeing trece printr-o serie de incidente nefericite

Compania Boeing trece printr-unul dintre cele mai nefericite momente din istoria sa în urma unei serii de accidente legate de probleme grave de calitate la avioanele sale.

Printre cele mai recente incidente se numără cel de la începutul acestui an, când panoul care acoperea o ușă de urgență a unui Boeing 737 Max-9 al companiei Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a ordonat inspectarea avioanelor Boeing 787 Dreamliners, scrie DerStandard. Directiva FAA afectează aproape 800 de avioane, dintre care 158 de aparate înregistrate în SUA. 

Solicitarea acestor inspecții vine în urma incidentului produs în martie, când un avion al Latam Airlines a intrat brusc în picaj, rănind peste 50 de pasageri.

FAA a declarat că motivul aparent al picajului a fost mișcarea necontrolată a scaunului căpitanului, care  a provocat deconectarea pilotului automat. 

De asemenea, FAA a declarat că a primit cinci rapoarte privind probleme similare cu scaunele căpitanului și a primului ofițer de pe avioanele 787, cel mai recent în luna iunie, iar două dintre acestea se află încă în curs de investigare.

Solicitarea FAA afectează 158 de avioane înregistrate în SUA și alte 737 de avioane din întreaga lume, mai mult decât atât, impune companiilor aeriene să inspecteze scaunele pilotului și co-pilotului de pe avioanele 787-7, 787-9 și 787-10 pentru a depista lipsa sau fisurarea capacelor comutatoarelor basculante în termen de 30 de zile.

Companiile aeriene trebuie să efectueze toate acțiunile corective necesare în cazul în care se constată probleme.
FAA a declarat că mișcarea orizontală necontrolată a unui scaun ocupat ar putea duce la o coborâre rapidă a avionului și la rănirea gravă a pasagerilor și a echipajului. Vezi articolul complet aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel