Tragedie la o maternitate din Iași. Tânără însărcinată, moartă la o oră după internare

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

O tânără de 28 de ani a murit la o maternitate din Iași, la scurt timp după ce a fost consultată. 

O tânără de 28 de ani s-a stins din viață la o oră după ce a ajuns la o maternitate din Iași, pe picioarele ei.

Femeia, însărcinată, se programase la medicul care i-a urmărit sarcina. La radiografie, medicul a observat că sarcina de 20 de săptămâni era oprită din evoluție și a trimis-o la maternitate pentru intervenția chirurgicală.

A plecat cu un taxi și, când a ajuns la spital, a fost dusă în sala de operații. La 10 minute de la intervenție, tânăra a spus că nu mai poate respira cum trebuie. 

Dr. Bogdan Doroftei, director la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași a mărturisit pentru BZI că „la 10 minute distanță de avort, pacienta a delivrat și placenta. Imediat au ajuns și analizele care ne-au arătat că era într-o tulburare profundă de coagulare și că practic ea nu mai avea factor de coagulare. Moașa spune că în momentul în care i-a făcut o injecție intramusculară, a început să-i curgă sânge. De gardă erau doi medici primari. Aceștia au hotărât că singura variantă de salvare a acestei femei ar fi să o bage în sala de operații.

Au băgat-o în sala de operații, dar în timpul intervenției pacienta a făcut stop cardio-respirator la care s-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Spitalul a asigurat tot ceea ce se putea asigura pentru acest caz. Au fost folosite 10 flacoane de NovoSeven, un preparat foarte scump și foarte eficient în aceste cazuri. S-a folosit concentrat trombocitar, sânge, tot ceea ce am avut. Din păcate, partea de coagulare era atât de afectată încât pacienta a decedat”, a declarat dr. Bogdan Doroftei, director la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, pentru bzi.ro.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost dus la IML pentru necropsie, iar cauza decesului urmează să fie stabilită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel