Tragedie la Vaslui: Femeie arsă de vie de concubin, mărturia cutremurătoare a fiului

Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Un incident tragic petrecut în comuna Zorleni, județul Vaslui, a luat o întorsătură dramatică după ce concubinul unei femei de 29 de ani, care a murit în urma unor arsuri grave, a fost arestat preventiv sub acuzația de omor calificat.

Poliția vasluiană l-a reținut pe bărbatul de 34 de ani, M.C., după ce s-a descoperit că decesul femeii, inițial prezentat ca un „accident”, ar fi fost, de fapt, un act de violență domestică extremă.

Detalii despre incident

Florentina G. F. a murit la spital după ce a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului. Incidentul, care inițial a fost descris ca un accident petrecut în timp ce femeia folosea o drujbă, a fost investigat mai atent de autorități după ce fiul cuplului, în vârstă de 10 ani, a relatat polițiștilor ce s-a întâmplat cu adevărat.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi stropit-o pe femeie cu benzină și i-ar fi dat foc chiar în fața copilului. Versiunea inițială, conform căreia o scânteie de la drujbă ar fi aprins hainele victimei, a fost infirmată de probele colectate la fața locului și de mărturia copilului.

Contextul violenței domestice

Sora victimei a dezvăluit că Florentina era de mult timp victima abuzurilor fizice comise de concubinul său. Aceasta a precizat că femeia ascundea aceste agresiuni, protejându-l pe agresor.

În ziua precedentă incidentului fatal, sora victimei a dus-o la spital, după ce a observat că aceasta era vizibil afectată. Deși femeia a declarat medicilor că a fost bătută de o prietenă, sora sa susține că știa că adevăratul agresor era concubinul.

„Nu vreau să acuz pe nimeni, dar toți știau în ce chin trăiește sora mea. Cu o zi înainte ca acest concubin să îi dea foc, eu am dus-o la spital. Sunt în concediu, venită din Germania, și când am văzut că se plângea, am convins-o să meargă la spital.

Și mie, și medicilor ne-a spus că a fost bătută de o prietenă, dar eu știam clar cine este agresorul. Știam că sora mea îl protejează. Dar nimeni la spital nu a chemat Poliția, așa cum se procedează, iar urmarea o știți”, a declarat sora victimei pentru vremeanoua.ro.

Măsuri legale și reacții

La patru zile după incident, timp în care victima a decedat, autoritățile l-au arestat pe concubinul femeii, care acum se află în arest preventiv sub acuzația de omor calificat. Acest caz tragic a stârnit o reacție puternică în comunitate, aducând în atenție problema violenței domestice și a lipsei de reacție din partea celor care cunosc astfel de situații.

În urma tragediei, copilul cuplului a fost preluat de autorități și se află sub protecția acestora, în timp ce ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele acestui act cutremurător. Cazul scoate în evidență necesitatea unei implicări mai active din partea comunității și a autorităților în prevenirea violenței domestice și în protejarea victimelor înainte ca astfel de tragedii să se întâmple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel