Tragedie pe aeroportul Delhi: Un mort și zboruri anulate din cauza prăbușirii acoperișului

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @vichailao
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @vichailao

O ploaie torențială și un vânt puternic au provocat prăbușirea unei porțiuni din acoperișul Terminalului 1 al celui mai aglomerat aeroport din India, vineri dimineață. Din nefericire, o persoană a murit și mai multe zboruri interne au fost anulate ca urmare a incidentului, potrivit Reuters.

Prăbușirea a avut loc în zona de plecări a terminalului, la ora 5:00 dimineața (23:30 GMT joi), o perioadă de vârf pentru zborurile interne. O parte din copertina s-a prăbușit, provocând pagube semnificative și forțând suspendarea operațiunilor de zbor până la ora 14:00 (08:30 GMT).

Un taxi a fost strivit sub un stâlp metalic prăbușit la intrarea terminalului, care este utilizat în principal de companiile low-cost IndiGo și SpiceJet pentru cursele interne. Operațiunile de salvare au fost finalizate, iar opt persoane rănite au fost transportate la spital.

Întregul terminal a fost evacuat, iar o anchetă a fost demarată pentru a stabili cauzele prăbușirii. Aeroportul a primit o cantitate semnificativă de ploaie în ultimele ore, mai mult decât media lunară pentru luna iunie. Inundațiile au afectat și alte zone din Delhi, blocând mașini și perturbând traficul.

Incidentul a dus la anularea a cel puțin 10 zboruri și la întârzierea altor 40. Compania GMR Airports Infrastructure, care operează Aeroportul Internațional din Delhi, a văzut o scădere a acțiunilor sale cu până la 2,1% în urma incidentului.

Tragedia de pe Aeroportul Delhi servește ca o reamintire a pericolelor asociate cu vremea extremă și a importanței infrastructurii sigure. Ancheta în curs va oferi mai multe detalii despre cauzele prăbușirii și va contribui la prevenirea unor tragedii similare în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel