Traian Băsescu: 140.000 de bugetari vor fi disponibilizaţi în urma reorganizării teritoriale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri britanic, că reorganizarea teritorială a României este un factor esenţial pentru creşterea autonomiei organizaţiilor locale, însă acest proces va conduce la disponibilizarea a 140.000 de bugetari.

autor: Lucian Negrea

Băsescu a declarat că reorganizarea teritorială va avea loc în cursul acestui an cu scopul de a creşte autonomia comunităţilor locale. "Credem că în acest an vom fi capabili să avem o reorganizare administrativă pentru a diminua numărul autorităţilor locale, pentru a diminua birocraţia şi pentru a creşte autonomia oraşelor, satelor şi de a lăsa comunităţile să acţioneze în acord cu deciziile lor proprii decât să aibă o decizie centralizată", a spus şeful statului.

De asemenea preşedintele a subliniat faptul că România are în continuare nevoie de o reducere a cheltuielilor bugetare iar pentru acest lucru vor fi disponibilizaţi 140.000 de mii de angajaţi din sistemul bugetar. Băsescu a ţinut să precizeze că procesul de disponibilizare a bugetarilor face parte din eforturile de reducere a dimensiunilor statului.

UDMR vrea 14,15 sau 16 regiuni în urma reorganizării teritoriale

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că în aceste momente nu a discutat oficial cu cei din Coaliţie, dar UDMR are un proiect pregătit pentru a se aşeza la masa negocierilor.  “Nu am discutat cu PDL, nu am discutat cu colegii din Coaliţie, deci nu ştiu nu cunosc opţiunea lor şi propunerea lor. UDMR a depus  anul trecut un proiect privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare şi pe acest proiect noi putem discuta. Nu am discutat ce atribuţii trebuie luate de la un judeţ şi duse la un nivel superior, dacă va exista un nivel superior. Noi oricum am plecat de la constatarea că cele opt regiuni nu sunt coerente şi am avea nevoie de 15-16 regiuni de dezvoltare sau chiar 14, dar trebuie o dezbatere profundă. Vom discuta când propunerea PDL ne va fi oficial prezentată”, a declarat Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel