Traian Băsescu s-a întors fulgerător în țară, dintr-o vizită privată la Viena, în 19 iunie, imediat după izbucnirea scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial.
DC News a publicat în exclusivitate informații de la pasagerii cursei Austrian, care l-au văzut pe președinte la clasa bussines, fără însoțitor. Ba chiar au rămas surprinși că nu a fost preluat conform protocolului, la aterizare, ci a trecut de controlul pașapoartelor, ca orice alt cetățean. Purtătorul de cuvânt al președinției nu a negat vizita în străinătate a șefului statului, limitându-se să menționeze că programul oficial este afișat pe site-ul instituției.
Ulterior, Radu Tudor a publicat informații de la Ministerul Transporturilor care sugerează că președintele a lipsit din țară aproape o săptămână, întorcându-se brusc pentru conferința de presă din 19 iunie, când a spus că între Justiție și fratele său, alege Justiția.
Este foarte probabil că Traian Băsescu nu se aștepta la publicarea înregistrărilor, odată ce a ales să-și petreacă un sejur secret în Austria. Lipsa de informații oficiale a născut mai multe speculații legate de starea de sănătate a președintelui, bănuit că s-a deplasat la spitalul AKH, unde a mai fost operat, în urmă cu opt ani.
Vizita, cel mai probabil scopuri medicale
Din informațiile DC News, vizita în Austria pare a fi fost, într-adevăr, legată de probleme medicale. Tabloidele au anunțat de mai multă vreme că fiica cea mare a președintelui este însărcinată. Din câte se cunoaște, nașterea va avea loc la sfârșitul acestui an, într-o clinică din Viena, iar sarcina este monitorizată în acea unitate medicală. De asemenea, se pare că și ginerele președintelui, avocatul Radu Pricop, și-ar fi făcut o serie de investigații medicale.
Președintele Traian Băsescu are o poliță de asigurare de sănătate emisă de grupul britanic Bupa, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de servicii de asigurări medicale. Polițele emise de Bupa acoperă de la consultații medicale până la recuperarea medicală, proteze, transplant de organe sau tratament pentru boli grave. Există, de asemenea, polițe fără nicio restricție în ceea ce privește suma asigurată sau locul în care clientul poate fi tratat, potrivit ZF.ro, citat de bankingnews. Costul unor astfel de polițe variază între 2000-8000 de euro, anual.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News