Emil Boc: „Moțiunea nu va trece”. Vasile Blaga: „Moțiunea nu va trece”. MRU: "Moțiunea nu va trece” . Victor Ponta: ”Astăzi nu avem numărul necesar de parlamentari pentru a trece moțiunea împotriva guvernului Ungureanu, dar nu am obosit să căutăm în arcul guvernamental parlamentari care să ni se alăture”.
Și totuși, astăzi, miercuri, 25 aprilie, în spatele ușilor închise se știe că, dacă se dorește, moțiunea va întruni mult peste cei 231 de parlamentari necesari. E mai ușor să aduni voturile împotriva premierului Ungureanu decât dacă trebuiau adunate voturi împotriva lui Vasile Blaga, de exemplu. PDL-ul nu l-a digerat în niciun fel pe MRU, iar acceptarea lui de către PNL era de la început o aberație.Prin numirea sa ca premier, dl Băsescu, departe de a-și fi salvat Puterea, a accelerat atât dezagregarea propriului partid, cât și a coaliției guvernamentale.
Astăzi, la bursa pariurilor politice, întrebarea este dacă dl Băsescu îl va numi sau nu pe dl Ponta premier după ziua de vineri.
România a ajuns într-o situație unică în Europa civilizată: moțiunea de cenzură nu este îndreptată de fapt împotriva Guvernului. Alegerile locale și parlamentare nu sunt neapărat pentru a-i desemna pe cei cu programele cele mai credibile. Și moțiunea, și alegerile, și întrega luptă politică au ca țintă îndepărtarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni.
După anunțul din mai, 2010, cu tăierile de tot felul, președintele a devenit simbolul răului în România, având astăzi sub zece la sută favorabilitate în sondaje – ceea ce înseamnă că peste 90 la sută din populație este împotriva lui Traian Băsescu. Demiterea sa a devenit un scop în sine pentru toate categoriile sociale din România. Inclusiv cele necivile…
Multă lume va fi nelămurită când vineri, după ce Opoziția va anunța că moțiunea a trecut, dl Băsescu va fi rămas în continuare, liniștit, în biroul său din Palatul Prezidențial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News