Traian Băsescu: Geoană - matur, Ponta - juniorul lui Hagi, Oprescu - un prost primar, Patriciu - un liberal

basescu_patriciu_copy_12838000
basescu_patriciu_copy_12838000

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară, la B1TV că nu s-a "împăcat" cu omul de afaceri liberal Dinu Patriciu, că nu a avut nicio discuţie cu acesta, dar a susţinut că, fiind "liberal autentic", acesta a apreciat măsurile Guvernului Boc.

Mircea Geoană e matur, Ponta în echipa de juniori ai lui Hagi, Oprescu un prost primar iar Dinu Patriciu - un liberal. Caracterizările politicienilor au fost făcute de preşedintele Traian Băsescu într-o emisiune televizată la B1TV.

Despre Sorin Oprescu şeful statului spune că este un politician bun, dar nu şi un primar bun pentru că nu are viziune despre oraş. În opinia preşedintelui, Oprescu nu este nici candidat credibil la Preşedinţie.

Şeful statului i-a atacat dur pe liderii Uniunii Social-Liberale, criticându-i mai ales pentru lipsa de maturitate. Geoană e mai matur decât Ponta, e alt calibru de om politic. "Ponta e încă la juniori. E la echipa aceea a lui Hagi, Luceafarul. El a fost foarte util ca şef de campanie al lui Geoană".

Chiar dacă a precizat că relaţia cu Dinu Patriciu nu s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, preşedintele a comentat aprecierea omului de afaceri faţă de unele măsuri ale Executivului.

"Pe Dinu Patriciu, oricât de proastă ar fi relaţia mea cu el, că nu e liberal nu pot să-l suspectez", a spus preşedintele la B1TV.

Întrebat  dacă s-a împăcat cu Dinu Patriciu, având în vedere că omul de afaceri are o abordare favorabilă Guvernului Boc, acesta a declarat.

"Nu, nu am avut nicio discuţie, niciun contact cu dânsul (...) Trebuie să recunoaştem că guvernul ăsta a avut acţiuni de dreapta extrem de consistente. În loc să mărească taxele pentru sectorul privat, a amputat salarii, a redus cheltuieli, TVA-ul nu e creştere de taxă pentru firme, e tot pentru cetăţean. A introdus noul Cod al Muncii care pentru sectorul privat şi pentru cel de stat este un cod extrem de liberal, deci cred că măsurile probabil au fost apropiate de ce şi-ar fi dorit un liberal autentic, pentru că pe Dinu Patriciu, oricât de proastă ar fi relaţia mea cu el, numai că nu e liberal nu pot să-l suspectez", a explicat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel