Traian Băsescu, la TVR: Rachetele care vor fi instalate la Deveselu, în prezent sunt în laboratoare

traian basescu la tvr
traian basescu la tvr

Preşedintele Iată declaraţiile preşedintelui, la emisiunea Ediţie specială de ka TVR, moderată de Mihai Rădulescu.

- nu mai suntem în risc de derapaj economic. România a fost stabilizată macroeconomic. Acest lucru ne face să fim pregătiţi dacă va izbucni din nou criza..

- de ce nu simte românul insănătoşirea economiei: vremea în care politicienii aveau dreptul să mărească salariile chiar dacă nu aveau de unde, a trecut. Românilor trebuie să li se spună cinctit unde suntem: reluăm creştere ec şi nu se va simţi anul acesta în buzunare. porbabil în 2012, la mijlocul anului, va începe să se simtă creşterea economică şi pentru salariaţi

- cel mai mare risc acum este să alunecăm, din nou, acolo unde eram când a început criza

- am învăţat să nu mai cred în politicieni

- putem să tragem oricând o sumă de bani de la Fond. Dar nu vom avea nevoie să luăm, dacă lucrurile merg ca până acum.

Despre REGIILE AUTONOME

- Regiile nu erau în atenţia Fondului. Am încercat să trecem la un alt tip de management al Regiilor, dar ele au fost întotdeauna parte a algorimului politic. Boierii economiei româneşti sunt cei cărora nu le-a păsat de criză. Partidele aflate la guvernare i-au pus. La Regii este o clientelă tranpartinică. Azi e director general, se schimbă guvernarea e director general adjunct, dar e tot pe acolo. Prin management privat voi sparge această clientelă. La Regii nimeni nu vizează personalul, nu la personal e problema, ci la optimizarea costurilor. Eu spun din experienţă proprie, de când eram primarul capitalei: am cerut stocurile la RATB. Aveai clor pentru toate WC-urile din România, cizme de cauciuc pentru toată populaţia României, pentru că este o clientelă politică ce trebuie să fie servită. Nu s-a reuşit scoterea managementului regiilor de sub impactul politicului şi atunci am insistat să fie introduse în programul cu Fondul.

- la regii este o clientelă transpartinică, care a fost tot timpul subiect de negociere între partide. Responsabilitatea lor nu a mai fost faţă de avuţia publică, ci faţă de partidul care i-a pus. de aceea, regiile au fost incluse în programul cu FMI. Soluţia: management privat.

- când eram primar, RATB primea cea mai mare subvenţie din bugetul primăriei.

- Regia de apă Bucureşti, Apa Nova, are management străin - management privatizat şi este un model de succes. Regia nu are acum nevoie de subvenţii de la Primărie.

- aceste regii au arierate de 3 miliarde de euro. Ăştia-s bani scoşi din buzunarele românilor. Nivelul slab de colectare a taxelor: trebuie să ne responsabilizăm asupra obligaţiei de a respecta legea când vine vorba de plata taxelor. Pe de altă parte, ANAF este una dintre cele mai ineficiente instituţii.

- Nivelul slab de colectare a taxelor: trebuie să ne responsabilizăm asupra obligaţiei de a respecta legea când vine vorba de plata taxelor. Pe de altă parte, ANAF este una dintre cele mai ineficiente instituţii

Despre PDL

- PDL a sacrificat procente de voturi pentru a tracta ţara din criză. Au fost şi erori, dar acest guvern a trecut ţara de criză. Emil Boc a fost un partener loial.

- PDL-ul va decide singur ce face premierul în continuare

- plecarea lui Sebastian Lăzăroiu: a preferat postura de analist, în locul celei de consilier pe politica internă

Despre SCUTUL ANTIRACHETĂ

- Un astfel de echipament nu are date tehnice făcute publice. Că vor fi trei baterii de câte opt 8 rachtete, asta e adevărat. Dar ce rază are, de exemplu, asta nu se ştie. Pot să spun că vor fi rachete care vor lovi alte rachete cinetic. adică prin ciocnire. Nu cu încărcătură, nu cu nimic...

- Obiectivul SUA este ca acest element antirachetă să fie integrat cândva în scutul NATO, stabilit anul trecut la summitul NATO de la Lisabona. Scutul de la Deveselu trebuie să apere şi Bulgaria şi Marea Neagră şi Turcia şi toată România şi dincolo…

+ Modelul de rachete care va fi instalat în România este încă în laboratoare. Raza de acţiune trebuie să fie suficientă ca să protejeze România şi nu numai. În cadrul scutului NATO care va fi implementat, regiunea va fi protejată de la Deveselu.

Despre REACŢIA RUSIEI

- Reacţiile negative ale Rusiei trebuie luate în serios atunci când va reacţiona preşedintele Medved, sau premierul sau ministrul de externe. În rest sunt doar declaraţii.

Depre modena EURO

- Am ţinut să menţinem obiectivul trecerii la moneda euro în 1015. Dar până atunci este extrem de important să avem un buget solid, cu alocări şi venituri predictibile. Aici depinde şi de eficienţa ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel