Traian Băsescu: O intervenţie militară în Libia trebuie susţinută de statele arabe

traian basescu romania
traian basescu romania

Soluţia unei intervenţii militare în Libia trebuie să aibă acoperire legală, să fie considerată a fi necesară, România nesusţinând o astfel de măsură, a declarat vineri, la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului român a susţinut că ţara noastră este total împotriva asumării de către Uniunea Europeană a iniţierii unei „no-fly zone“, pe care o consideră „o eroare politică majoră“, transmite Agerpres.

„În ceea ce priveşte soluţiile pentru Libia acestea trebuie să fie legale, deci dacă cineva se gândeşte la o intervenţie militară ea trebuie să aibă acoperire legală. Trebuie să fie probat că este necesară şi trebuie susţinută de statele arabe. Din acest punct de vedere vă pot spune că România este total împotriva asumării de către UE a iniţierii şi a realizării unei zone în care să nu se zboare“, a spus preşedintele Băsescu.

El a menţionat că acest lucru l-a susţinut în Consiliul Extraordinar European de vineri, adăugând argumente legate de misiunea pe care UE o are.

Totodată, România nu susţine o soluţie militară în Libia, a completat Băsescu.

Preşedintele ţării a mai afirmat că o eventuală instituire a unei zone în care să nu se zboare ar reprezenta „o eroare politică majoră“. „Dacă va exista necesitatea unei intervenţii, una din condiţiile esenţiale este, în opinia României, ca o eventuală instituire a unei nou-fly-zone să se facă cu participarea Statelor Arabe sau a unor state arabe şi cu susţinerea Ligii arabe şi a Uniunii Statelor Africane şi sigur Consiliul Ţărilor Golfului este o altă structură care ar fi bine-venită într-o astfel de susţinere“, a conchis şeful statului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel