Traian Băsescu: Putin vrea să ajungă până la brațul Chilia - E de râsul lumii!

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre obiectivele pe care Rusia le are în privința Ucrainei. 

Fostul președinte al României și actualul europarlamentar Traian Băsescu a vorbit despre perspectivele Rusiei în spațiul est european. 

”Pentru România nu înseamnă ceva capital ceea ce se întâmplă, dar să înțelegem ce se întâmplă în Ucraina, ca să ne dăm seama. Așa cum am spus în mod repetat, Ucraina nu va fi invadată, pentru că nu poți să invadezi o țară ca Ucraina cu 170.000 de mii de militari, îți trebuie cel puțin o jumătate de milion, Ucraina e cea mai mare țară din Europa după Rusia. 

Obiectivul lui Putin nu este să aibă de hrănit încă 40 de milioane de cetățeni într-o Ucraină ocupată. Obiectivul lui Putin este să își facă un cap de pod pe care îl va extinde pe sudul Ucrainei, până la brațul Chilia atunci când condițiile îi vor permite. Deocamdată și-a creat în sistem bilateral cadrul legal pentru a introduce trupe pe teritoriul Ucrainei sub denumirea de ”trupe pentru menținerea păcii.

Europa s-a făcut că sancționează. E de râsul lumii!

Poate vi se pare cunoscută această denumire, de la trupele din Transnistria, deci nimic nou sub soare. A fost ocupată Oseția de Sud și Abhazia în 2008 și lumea occidentală s-a făcut că sancționează Rusia. A fost ocupată Crimeea în 2014, iar lumea occidentală s-a făcut din nou că sancționează Rusia, impunând sancțiuni Crimeii. E de râsul lumii! În același timp au mers afacerile marilor companii europene cu Rusia, fie că vorbim de companii germane, italiene, franceze, austriece sau olandeze.

Europa nu a fost serioasă în a-l sancționa pe Putin de la bun început, au simulat doar că ar impune sancțiuni. Ori aceste compromisuri făcute continuu au dus aici. Mai mult decât atât, ne-am accentuat în ultimii ani dependența de gazul rusesc, în condițiile în care Statele Unite au oferit Europei posibilitatea să importe gaze lichefiate”, a afirmat Traian Băsescu într-o intervenție la România TV. 

Vezi și: Unde ar trebui să greșească Rusia în eventualitatea unui război fulger

Prețul petrolului crește vertiginos în urma ultimelor confruntări din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel