Traian Băsescu: Se impun noi abordări în ceea ce priveşte spaţiul Schengen

schengen
schengen

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că în momentul de faţă Europa se confruntă cu o criză a migraţiei, situaţie care impune noi abordări şi în ceea ce priveşte spaţiul Schengen.

„Îmi asum riscul să lansez o idee care ar putea deveni realitate. În momentul de faţă, UE se confruntă cu un larg număr de provocări. Aş spune că ne aflăm într-un moment dificil. Avem o criză a datoriilor suverane care ne afectează pe toţi, avem o criză a migraţiei, aş putea spune, deşi uneori exagerată. Este o situaţie care impune noi abordări în ceea ce priveşte spaţiul Schengen. Deci, o reformă a spaţiului Schengen se impune“, a spus Băsescu, joi, la reuniunea grupului lărgit al Partidului Popular European (PPE), care are loc, în perioada 22-24 septembrie, la Bucureşti.

El a menţionat printre problemele cu care se confruntă Europa şi deficitul energetic care, a explicat preşedintele, trebuie „completat“ de multe ori contra unor concesii politice, informează Agerpres.

„Ne pregătim să discutăm noul exerciţiu bugetar şi aş spune această dezbatere chiar sub riscul unei posibile crize, avem nevoie acută de o consolidare a PAC şi aici, evident, avem uneori viziuni diferite. Şi, nu în ultimul rând, aş spune că mai este parcă o criză mai puţin văzută, dar care devine tot mai persistentă în ultimii doi ani, şi anume aceea a transferului problemelor naţionale în instituţiile europene şi de aici o depreciere a calităţii deciziilor vizionare pentru Europa de mâine“, a spus şeful statului.

Citeşte şi:

Aderarea României și Bulgariei în spațiul Schengeh, amânată

Polonia examinează un plan de rezervă privind admiterea României şi Bulgariei în Schengen

PPE susţine pe deplin aderarea României şi Bulgariei la Schengen, declară preşedintele Wilfried Martens

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel