EXCLUSIV  Traian Băsescu și-a ieșit din minți la adresa lui Bogdan Chirieac. A trecut la jigniri grosolane. Analistul politic are o singură replică

INQUAM PHOTOS GEORGE CĂLIN
INQUAM PHOTOS GEORGE CĂLIN

Traian Băsescu și-a ieșit din minți.

Bogdan Chirieac este obsesia lui Traian Băsescu. Chiar și atunci când analistul politic nu este adus în discuție, are grijă Traian Băsescu să-l pomenească. Analistul politic este nelipsit din gândurile fostului președinte.

Jurnalistul Laurențiu Botin, la Realitatea Plus, a ridicat problema pierderii de către președintele Klaus Iohannis a două case, sugerând că ar putea fi un semnal privind slăbirea autorității acestuia pe final de mandat.

Laurențiu Botin l-a întrebat pe Traian Băsescu: „Iohannis a pierdut două case. Este un mesaj din partea cuiva, de genul: Iohannis, ai pierdut puterea?

3. Inquam Pho... (basescu-dna--florin_albei_79533800.jpg)

Fostul președinte a zis că aceasta este o teorie a „tolomacului de Bogdan Chirieac”.

„Una dintre poveștile pe care le spune Chirieac este: președintele Băsescu și președintele Iohannis au pierdut autoritatea pe final de mandat, îi lucrează aparatul. E o prostie”, a zis Traian Băsescu.

Și a continuat cu un șir de jigniri. Traian Băsescu a respins ipoteza că un președinte își pierde din autoritate pe final de mandat, descriind această idee drept o „prostie” și negând că ar exista vreo legătură între pierderea caselor de către Iohannis și o eventuală slăbire a puterii sale politice.

Haideți să-i explicăm și lui Traian Băsescu lucruri din sfera „mâine răsare soarele”. A pierde puterea pe final de mandat este o chestiune firească, o chestiune normală. Este de domeniul evidenței. Oricine, pe final de mandat, pierde puterea, indiferent despre cine vorbim - președinte, parlamentar, CEO. Acest lucru s-a văzut cel mai bine chiar în cazul lui Traian Băsescu, atunci când au apărut celebrele filmulețe. 

Iar faptul că Traian Băsescu are o obsesie cu Bogdan Chirieac deja nu mai este o știre. Cred că este a treia oară când jignește și este lipsit de argumente. Am pierdut șirul.

Dar faptul că un președinte la final de mandat își pierde din putere este clar ca bună ziua. Este de domeniul evidenței. Este ca și cum ar trebui să facem o demonstrație că mâine iese soarele din nou.

Replica lui Bogdan Chirieac pentru Traian Băsescu

2. Inquam Pho... (chirieac_inquam_photos_octav_ganea_83888400.jpg)

L-am întrebat pe Bogdan Chirieac dacă are vreo replică pentru Traian Băsescu. Ne-a zis: „Peste 90% din publicul din România consideră că mandatele lui Traian Băsescu pot fi numite deceniul pierdut. Ce să adaug? Contează părerea românilor despre Traian Băsescu”.

O obsesie veche

Traian Băsescu a avut o relație tensionată de-a lungul timpului cu Bogdan Chirieac, atacându-l în repetate rânduri. În ciuda faptului că Bogdan Chirieac nu a fost, miercuri seară, la Realitatea Plus, subiectul direct al discuției, Traian Băsescu a adus din nou în discuție numele analistului politic, părând că acesta este constant în gândurile sale. Deja nu mai este o surpriză pentru public faptul că Băsescu îl atacă frecvent pe Chirieac, de fiecare dată lipsit de argumente, recurgând direct la insulte.

A pierde puterea pe final de mandat - un proces natural

 

 

Faptul că un președinte își pierde influența și autoritatea pe finalul mandatului este un fenomen cunoscut. Este o realitate naturală a politicii, pe care Băsescu însuși a experimentat-o în propriul mandat, cu momente tensionate și controverse. De altfel, mulți analiști consideră că această pierdere de autoritate este un aspect inevitabil al oricărui lider politic aflat la sfârșitul mandatului.

Traian Băsescu, însă, respinge vehement această interpretare, chiar dacă este confirmată de dinamica politică obișnuită. Atitudinea sa agresivă și jignitoare față de Bogdan Chirieac pare să fie mai degrabă o reflectare a frustrărilor acumulate pe parcursul ultimilor ani decât un răspuns bine argumentat la o întrebare politică validă.

Ieșirile fostului președinte la adresa analistului politic continuă să atragă atenția publicului. Reacția calmă a lui Chirieac sugerează că, pentru el, aceste atacuri nu mai sunt o noutate, ci mai degrabă o încercare constantă de a-l discredita fără succes.

„În 2014, în cazul lui Traian Băsescu, atunci când s-a terminat epoca Băsescu, i-au arestat fratele. La Klaus Iohannis, puterea a durat mai mult. Nu s-a sfârșit în august, ci în septembrie. A mai stat o lună“, a zis analistul politic. Vedeți aici declarația completă: Ce reprezintă, de fapt, decizia ÎCCJ în cazul lui Iohannis. Chirieac, paralelă tare cu Băsescu în 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel