Traian Băsescu: Varianta de opt plus unu e o minciună. Covasna şi Harghita - ca acum, nu unite - VIDEO

Opt regiuni şi două judeţe, Covasna şi Harghita. Aceasta este varianta finală şi corectă a propunerii făcute UDMR-ului, a declarat preşedintele Traian Băsescu. Într-o intervenţie la B1TV, şeful statului a susţinut că varianta vehiculată cu opt judeţe plus unul "este minciună".

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, la B1 TV, că varianta maximală de negociere pentru UDMR este cea de "opt plus doi", adică opt judeţe mari, plus menţinerea în forma actuală a Harghitei şi Covasnei, dar separate, nu împreună.

"Nu a existat o asemenea discuţie că le-am promis Ţinutul Secuiesc. Se crează o confuzie. Unde spune Marko Bela de opt plus unul? Este o minciună. Varianta 8 plus unul e o minciună. Ţinutul Covasna-Harghita nu există. Am avut o înţelegere. Le-am spus: 'Consultaţi-vă şi discutăm'", a spus Traian Băsescu.

"Eu am spus (UDMR-ului - n.r.): Ceea ce se poate întâmpla maximal, în condiţiile în care nu vreţi sa reorganizăm teritorial pe judeţe mari, este ca acele două judeţe, Covasna şi Harghita, să rămână aşa cum sunt. Separate ca judeţe. Covasna şi Harghita rămân aşa cum sunt. Am spus: Este varianta opt plus doi şi este maxim ce puteţi obţine. Am spus: vă putem oferi o variantă maximală peste care nu se poate trece, adică opt judeţe plus două care rămân aşa cum sunt, Covasna şi Harghita de acum. Nu unite!", a declarat Băsescu, la B1 TV.

Dacă variantele de reorganizare sunt refuzate de către UDMR, adaugă Băsescu, se trece la varianta deconcentrării şi astfel se vor face reforme în instituţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel