Premierul Emil Boc se gândeşte la demisie. Traian Băsescu îl vrea pe Mugur Isărescu în fruntea Guvernului - UPDATE

boc
boc

UPDATE: Preşedintele îl curtează pe Mugur Isărescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a propus lui Mugur Isărescu să preia şefia Guvernului, notează ziarul Gândul, menţionând că şeful statului a venit cu soluţia premierului independent după ce a constatat, la discuţia cu liderii de organizaţii PDL, că Emil Boc nu mai are susţinerea necesară.

„Băsescu s-a dus special la BNR pentru discuţia cu guvernatorul. Preşedintele a venit cu soluţia premierului independent după ce a constatat la discuţia cu liderii de organizaţii PDL că Boc nu mai are susţinerea necesară pentru a rămâne şi la partid, şi la Guvern. Traian Băsescu se grăbeşte să impună un nou premier pentru că Alianţa PSD-PNL nu s-a înregistrat încă la Tribunal şi, formal, nu va putea spune la consultările viitoare de la Cotroceni că are grupul parlamentar cel mai numeros“, notează Gândul.

---

Lideri ai PDL au declarat, luni, că începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între şeful statului şi reprezentanţi ai formaţiunii şi că din discuţiile cu Surse din PDL aud eclarat că vizita lui Traian Băsescu la sediul BNR de astăzi are legătură cu intenţia preşedintelui de a numi un premier independent, eventual un economist de la Banca Naţională a României. O alt nume care circulă este cel al ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu

Potrivit surselor citate, după ce a plecat de la BNR, Băsescu a avut o nouă întâlnire cu lideri ai PDL la Vila Lac 1, unde ar fi discutat pe această temă. Discuţiile au continuat luni după-amiază, iar în cursul serii ar putea avea loc o nouă întâlnire. La ântâlnirea de la Snagov nu au fost prezenţi nici Vasile Blaga şi nici Radu Berceanu.

„Se caută un premier. Independent“, a spus un confirmat un lider PDL prezent la întâlnire.

Surse din partid au arătat că s-ar discuta despre posibilitatea ca Emil Boc să renunţe la funcţia de premier şi să candideze la alegeri pentru funcţia de preşedinte al PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel