Traian Igaș: Academia de Poliție își va schimba denumirea și va avea şi o facultate de jandarmi

ascademia-de-politie-arhivafoto-ro
ascademia-de-politie-arhivafoto-ro

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ își va schimba denumirea, cel mai probabil în Academia de Ordine şi Siguranţă Publică, iar în cadrul acesteia va funcționa și o facultate de jandarmi, a anunțat vineri, la Arad, Traian Igaș. Totodată, studenții Academiei nu vor mai avea voie să fie cazați în alte locuri decât cele ale acestei instituții de învățământ superior, a declarat ministrul de Interne.

„Un alt aspect pe care l-am tratat cu maximă seriozitate, şi cred că aici este cheia succesului la nivelul structurilor MAI, este procesul de învăţământ, şcolile de subofiţeri şi şcolile de ofiţeri. În acest sens, la cele două examene care au avut loc atât pentru ofiţeri, cât şi pentru subofiţeri, am securizat la maximum tot procesul de examinare. Nu am făcut niciun fel de derogare în ceea ce priveşte înălţimea sau alte criterii în cazul celor care au participat la examen. Îmi place să cred că examenul a fost organizat aşa cum trebuie de această dată, nu am avut nicio contestaţie. A fost un examen «la sânge» şi sper ca acest lucru să se repete şi în anii următori“, a declarat Traian Igaș, vineri la Arad.

Ministrul a mai spus că următorul pas este acela de a schimba numele Academiei de Poliţie cu o altă titulatură, ţinând cont că acolo sunt pregătiţi şi pompieri şi jandarmi.

„Ținând cont că pregătim acolo şi pompieri şi jandarmi, trebuie să gândim o altă formulă, probabil Academia de Ordine şi Siguranţă Publică. Încă nu am definitivat această denumire, dar undeva în această zonă ne îndreptăm. Un alt lucru care se va întâmpla în subordinea Academiei este înfinţarea Facultăţii de Jandarmerie. Până în acest moment nu am avut, practic, o astfel de facultate, dar, ţinând cont de numărul mare de angajaţi pe care îi avem în rândul jandarmilor cred că a sosit momentul să avem o facultate pentru aceştia“, a precizat ministrul Administrației și Internelor.

Traian Igaș a mai menționat că în școlile MAI s-au făcut investiții „pentru a crea condiţii bune pentru cei care îşi desfăşoară activitatea şi se pregătesc acolo“.

„Mai mult, am introdus obligativitatea ca fiecare student să stea în interiorul Academiei şi să nu mai aibă, practic, a doua variantă de a sta în gazdă. Va trebui să reintroducem anumite principii pe care s-au pregătit multe generaţii care au dat satisfacţie atunci când au finalizat acest proces de învăţământ“, a mai spus Igaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel