Transalpina a fost preluată provizoriu de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale de la constructorul Romstrade, în faliment. CNADNR va începe lucrări de consolidare şi, totodată, "întreprinde demersuri" în justiţie pentru rezilierea contractului cu firma deţinută de Nelu Iordache.
"A fost emisă Ordonanţa Preşedinţială privind preluarea provizorie de către CNADNR a amplasamanetului DN 67C, Bengeşti - Sebeş de la Romstrade, în vederea urgentării demarării unor lucrări de consolidare a acestui sector de drum naţional. Această preluare va avea loc în perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate în Ordonanţa menţionată mai sus, vor fi executate lucrări de reparaţii de strictă necesitate pentru conservarea lucrărilor şi menţinerea viabilităţii în vederea asigurării unui trafic rutier în condiţii de siguranţă", se arată într-un comunicat transmis de CNADNR.
CNADNR a semnat în luna septembrie 2008 contractul cu Romstrade, care urma să modernizeze drumul într-un an şi jumătate.
"Precizăm că antreprenorul nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevăzut. Pe parcursul derulării contractului, antreprenorul nu a demonstrat că are capacitatea tehnică de a finaliza lucrările de modernizare în termenele stabilite, astfel în data de 5 octombrie 2012 CNANDR a suspendat lucrările. Având în vedere faptul că, în ultimii doi ani, lucrările au fost abandonate de constructorul Romstrade, neasigurându-se în tot acest timp şi conservarea lucrărilor, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistenţă a drumului provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitaţii şi din topirea zăpezilor. Acestea pot constitui un potenţial pericol de cedare a drumului sub acţiunea traficului", se spune în comunicat.
De asemenea, CNADNR menţionează că în prezent "întreprinde demersuri" în justiţie privind rezilierea contractului cu antreprenorul Romstrade.
"Având în vedere faptul că în prezent drumul naţional DN 67C se află într-o stare de degradare avansată, înclusiv a lucrărilor executate şi neconservate de către antreprenor, fiind astfel pusă în pericol viaţa conducătorilor auto care îl tranzitează zilnic, CNADNR va demara, imediat ce condiţiile meteorologice o vor permite, executarea unor lucrări la poduri, podeţe, ziduri de sprijin, rigole, şanţuri, parapete, etc, care au o importanţă majoră în protejarea drumului, stabilizarea versanţilor, colectarea şi evacuarea apelor", a declarat în comunicat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu