Transalpina și Transfăgărășanul vor fi închise de la 1 noiembrie

transalpina-09-LM847705EX
transalpina-09-LM847705EX

Cel mai înalt drum din România, DN 67C, va fi închis începând cu 1 noiembrie până în jurul datei de 15 aprilie, în funcție de condițiile meteo.

Luni se vor pune panouri de blocare a circulaţiei, iar începând de marti, 1 noiembrie, Transalpina va fi oficial închisă până cel mai devreme la data de 15 aprilie, în funcţie de zăpadă. "Sunt deja temperaturi negative şi ninge în zonă aşa că circulaţia pe acest sector de drum, mă refer la porţiunea Obârşia Lotrului - Rânca, unde şoseaua urcă la peste 2.000 de metri altitudine, devine imposibilă. Rugăm conducătorii auto să nu se hazardeze în această perioadă pe Transalpina", a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu, informează Agerpres.

Şoseaua "Transalpina" sau DN 67C, cunoscută drept cel mai înalt drum din România depăşind peste 2.100 de metri altitudine în Pasul Urdele şi Muntinu, străbate patru judeţe - Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

Transalpina porneşte efectiv din oraşul Novaci (Gorj) şi se termină în oraşul Sebeş (Alba), traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km în judeţul Vâlcea, unde se prezintă ca o "şosea de creastă". De asemenea, de la Obârșia Lotrului, unde țoseaua se bifurcă, se poate merge pe Valea Lotrului, până la Brezoi, pe Valea Oltului.

Șoseaua a fost dată parţial în circulaţie în 2010, în urma unui program de reabilitare de aproximativ 350 de milioane de euro, iar potrivit statisticilor în vara acestui an a cunoscut un aflux mare de turişti, concurând cu Transfăgărăşanul.

Tot din 1 noiembrie, Drumul Naţional 7C Transfăgărăşan se va închide circulaţiei în perioada 1 noiembrie 2011 – 30 iunie 2012, între Piscu Negru, judeţul Argeş şi Cabana Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, a anunţat luni Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR)

Astfel, va fi închisă porţiunea situată între km 104 + 000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la km 130 + 800 (Cabana Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).

Sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător, anunţă reprezentanţii CNADNR.

Citește și:

Transalpina, şoseaua cea mai spectaculoasă din România este aproape gata – GALERIE FOTO, VIDEO

Transalpina, şoseaua construită la cea mai mare altitudine din România, mai spectaculoasă decât Transfăgărăşanul – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel