Transfăgărășanul va fi închis sâmbătă, 3 septembrie 2022

Transfagarasan Foto: Crișan Andreescu
Transfagarasan Foto: Crișan Andreescu

Transfăgărășanul va fi închis sâmbătă, 3 septembrie, pentru TRANSFIER 2022, competiția sportivă de înot, ciclism și alergare.

Sâmbătă, 3 septembrie 2022, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfăgărășan), în intervalul orar 07.00 – 18.00, pe tronsonul cuprins între km 62+100 și km 116+808, având în vedere traseul și programul competiției sportive de înot, ciclism și alergare TRANSFIER 2022.

„Vă recomandăm să respectați toate regulile de circulație, să circulați prudent, să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, care se vor afla în teren”, precizează IPJ Argeș.

TRANSFIER 2022, este unul dintre cele mai dure concursuri de triatlon din lume, dar totodată și unul dintre cele mai frumoase, notează adevarul.ro.

„Voi înota 1,9 km în lacul Vidraru, după care voi avea de parcurs 90 km cu bicicleta pe Transfăgărășan, cu o diferență pozitivă de peste 1.300 de metri și voi încheia cu 21 km alergare + 392 de pași până la statuia lui Prometeu. Peisajele vor fi pe măsura efortului și mai mult ca sigur că atmosfera va fi extraordinară. Transfier este unul dintre concursurile mele de suflet, îl recomand oricui dorește o adevărată provocare”, spune Răzvan Ene, unul dintre participanți, scrie bizbrașov.

Șase tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș au fost transportate cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine

 

Un elicopter a transportat 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora pentru noile trasee ce vor fi marcate în Munții Făgăraș, anunță Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă.

Este pentru prima dată când este folosit un elicopter într-o operațiune de acest gen, în județ, materialele fiind încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan.

„Rolul pe care ni l-am asumat în acest proiect de suflet, dedicat oamenilor ce iubesc natura și turismul sustenabil, ne determină să facem pași rapizi și fermi pentru a crește siguranța turiștilor veniți în Munții Făgăraș. Îi asigur pe toți cei ce ne vor fi oaspeți pe traseele cuprinse în Programul „Anii Drumeției”, că vor avea parte de tot suportul nostru pentru ca orele sau zilele petrecute aici să se transforme în experiențe de neuitat!” a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel