Maioneza este un sos gustos, dar nu cel mai sănătos.
Din compoziția acestui produs fac parte un număr mare de conservanți și alți aditivi, care privează maioneza de multe proprietăți benefice. În plus, unii gurmanzi se plâng de gustul „nenatural” al maionezei.
De aceea, bucătarii au găsit o alternativă la sosul popular. Un substitut ideal pentru maioneza poate fi preparat pe baza de smântână. Noul produs va fi mult mai gustos și mai sănătos.
Cu această marinadă, chiar și cea mai uscată carne va deveni suculentă: secretul bucătarilor chinezi
Ce ingrediente trebuie să adaugi în smântână?
Ai nevoie de două ingrediente pentru a transforma un produs din lapte fermentat într-o maioneză delicioasă: un ou fiert și muștar.
Nu ai nevoie de întregul ou, ci doar de gălbenuș, care trebuie pisat bine. Adaugă în bolul cu gălbenuș o lingură de muștar și amestecă bine. Acum această pastă trebuie pusă în bolul cu smântână.
Amestecă bine toate ingredientele și vei obține un sos delicios, care, spre deosebire de maioneza, va fi mai natural și mai delicat.
Apreciată de tineri și bătrâni, maioneza este un sos rece, care se prepară din gălbenuș de ou, ulei, oțet și piper.
Unele gospodine încorporează lămâie sau muștar pentru a-i da un gust mai puternic. Acest sos cremos, care aduce mai multă răsfăț și aromă salatelor, fripturii și, mai ales, cartofilor prăjiți, este în general interzis ca parte a unei diete.
Omletă luxuriantă dint-un singur ou: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios
Descoperă o rețetă delicioasă de maioneză de casă cu avocado și coriandru, pentru a te răsfăța fără să te simți vinovat.
Pentru a face maioneza de casă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
½ pahar iaurt simplu,
1 avocado copt,
1 mână de coriandru tocat,
1 cățel de usturoi tocat,
2 linguri suc de lămâie.
Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender și amestecă până se omogenizează.
Toarnă amestecul rezultat într-un borcan de sticlă și adaugă sare și piper, după gust. Păstrează maioneza la frigider și adaugă câteva frunze de coriandru proaspăt înainte de servire.
Șapte alimente te ajută să slăbești. Află cum să-ți diversifici dieta
Alege întotdeauna legumele organice pentru a evita ingerarea pesticidelor și a altor substanțe chimice. Deoarece maioneza nu conține conservanți, trebuie păstrată la frigider și consumată în 2 zile de la preparare.
Deși această variantă de maioneză este mai scăzută în calorii decât cea clasică, ea trebuie consumată cu moderație, dacă ții o cură de slăbire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu