Peste un an, începând cu luna iulie 2021, locuitorii municipiului Braşov vor călători cu cele 35 de noi troleibuze şi autobuze hibrid ce se vor achiziţiona printr-un proiect finanţat cu fonduri Regio.
Contractul de finanţare pentru "Achiziţia de mijloace de transport modern", semnat în cursul unei conferinţe de presă susţinută azi, 7 februarie 2020, la sediul Primăriei Municipiului Braşov, asigură un buget total de peste 19 milioane de euro, pentru achiziţionare acestor vehicule.
"Astăzi semnăm unul dintre contractele de finanţare importante pentru dezvoltarea oraşului nostru într-un mod durabil, care contribuie la mobilitatea urbană, printr-un sistem de transport ecologic. Astfel, Uniunea Europeană finanţează, cu aproape 16 milioane de euro, achiziţia a 25 de troleibuze şi a 10 autobuze hibrid. Acestea vor completa flota de mijloace de transport ecologice, care se află în diferite faze de livrare sau achiziţie, astfel că vom ajunge la 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibride. Cu toţii ne dorim un oraş cu un aer curat, dar pentru asta, trebuie să facem acele alegeri, inclusiv personale, care să ne asigure acest oraş. După cum am spus-o de nenumărate ori, din punctul meu de vedere, transportul în comun este cea mai bună soluţie de mobilitate în Braşov şi în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluţiile pentru creşterea calităţii aerului în oraşul nostru. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii 3 ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor", a declarat domnul George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.
Municipiul Braşov este unul dintre cele 3 oraşe româneşti indicate de Comisia Europeană pentru valorile ridicate de poluare a aerului provenită din traficul auto.
Această situaţie este cauzată de nivelurile ridicate de trafic şi viteza scăzută de deplasare, dezvoltarea unor zone noi urbane cu mari probleme de accesibilitate, ocuparea spaţiilor pietonale de către autoturisme parcate, lipsa pistelor de biciclete, lipsa unor sisteme de management al parcărilor publice.
Scopul proiectului este de reducere a emisiilor de carbon şi de creştere a calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Braşov, prin creşterea atractivităţii sistemului de transport public.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu