Transportatorii și fermierii, din nou în stradă. Discuțiile cu ministerele de resort, reprogramate - Galerie foto

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Transportatorii și fermierii au ieșit din nou în stradă.

UPDATE:

"Având în vedere faptul că, la finalul întâlnirii de la Ministerul Agriculturii, delegația transportatorilor și fermierilor protestatari a transmis reprezentanților Guvernului că nu este pregătită să continue întâlnirile conform calendarului transmis în cursul dimineții, discuțiile cu ministerele de resort / autoritățile competente au fost reprogramate astfel:

Astăzi:

Ora 18.00 – Ministerul Transporturilor

Ora 20.00 – Autoritatea pentru Supraveghere Financiară

Duminică, ora 11.00 – Ministerul Finanțelor

Guvernul României, împreună cu ministerele și instituțiile publice implicate, vor continua să comunice constant evoluția acestui dialog pentru găsirea celor mai rapide și bune soluții la probleme legitime ridicate de transportatori și fermieri", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Știrea inițială:

Fermierii și transportatorii au decis să continue protestul în urma consultărilor de la Guvern, așa că au ieșit și astăzi în stradă. Echipaje ale poliției și jandarmeriei se află la toate intrările în Bucureşti, pentru a-i împiedica pe manifestanți să intre cu tractoarele, transmite Antena 3 CNN.

Protestatarii spun că nu vor înceta manifestațiile până când nu vor primi ce au cerut și amenință că revolta s-ar putea extinde în toată țara. Între timp, ministrul Agriculturii a anunțat că se va întâlni cu un grup al manifestanților pentru negocieri. El ar urma să discute cu transportatorii și fermierii revoltați la ora 12:00. Florin Barbu a anunțat că este la biroul său și îi așteaptă pe aceștia. Reacția ministrului vine după negocierile eșuate de aseară de la Guvern, după care fermierii și transportatorii au decis să continue protestul.

Negocieri și la ministerele Finanțelor și Transporturilor

"În continuarea dialogului cu transportatorii și fermierii care protestează pe Centura Capitalei și în țară, Guvernul României le-a transmis reprezentanților transportatorilor și fermierilor un calendar de discuții cu miniștrii și reprezentanții unor instituții publice, cu care să discute pe fiecare domeniu în parte revendicările solicitate. Întâlnirile vor avea loc astăzi după următorul program:

Ora 12.00 – Ministerul Agriculturii

Ora 13.00 – Ministerul Transporturilor

Ora 14.00 – Autoritatea pentru Servicii Financiare

Ora 15.00 – Ministerul Finanțelor

Guvernul își probează astfel disponibilitatea de a găsi soluții concrete în cazul problemelor legitime ridicate de transportatori și fermieri", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Fermerii și transportatorii, în stradă de la primele ore ale dimineții

Astăzi, manifestanții au ieșit din nou pe străzi cu tractoarele și camioanele, aceasta fiind deja a patra zi de proteste. Ei au venit la intrarea în Capitală încă de la primele ore ale dimineții. Urmează ca o delegație să plece pentru discuții cu Florin Barbu, asta după ce ieri o delegație a manifestanților a discutat ieri cu premierul Marcel Ciolacu, însă negocierile nu au ajuns la un rezultat concret pentru că oamenii s-au plâns că au primit doar promisiuni.

Deocamdată reprezentanții fermierilor și transportatorilor spun că vor continua protestele atât timp cât este necesar până vor primii ceea ce cer. Important de menționat este că încă de dimineață s-au anunțat mai multe grupuri de fermieri care se îndreaptă spre Capitală. Ar urma să ajungă la protest fermieri din Bârlad, Ialomița sau din Teleorman.

Sursa fotografiilor: Inquam, de Octav Ganea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel